I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Nesvakidašnji gest: Grafit kao sećanje na preminulog druga

Miroslav Miki Babić je rođen u Kikindi, nakon čega je nekoliko godina živeo u Zrenjaninu u naseljima Ruža Šulman i Lesnina. Završio je srednju elektrotehničku i građevinsku školu „Nikola Tesla“, a zatim i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“.

miroslav mika

Poslednje četiri godine svog života proveo je u Beogradu radeći za jednu od firmi iz oblasti visoko tehnološke medicinske opreme.

– Trećeg marta prošle godine, završio je uspešno prvi radni dan u novoj firmi. Vraćajući se u stan sa devojkom, na njih je iz suprotne trake velikom brzinom naleteo automobil i udario u Mikijevu stranu kola. Od siline udarca preminuo je na licu mesta, priča jedan od njegovih brojnih drugara koji je zamolio da ostane anoniman.

I Taxi Zrenjanin

Upravo njegovi drugari su ti koji su želeli da uspomenu na prijatelja sačuvaju na poseban način. NA godišnjicu smrti, u blizini zgrade u kojoj je živeo iscrtali su njegov lik.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

miroslav

– Miki je svojim načinom života ovo zaslužio, bio je retko dobra i plemenita osoba, koja je uvek brinula o nama svima, čovek za kojeg niko lošu reč ne može da kaže. Svima nama je zadao zadatak kako trebamo da živimo i razmišljamo, samim tim budemo bolji ljudi. S obzirom da je bio strastveni ribolovac, otud u štap i štuka na grafitu. Najviše je voleo da ide u lov na štuke, smuđeve…

Njegovi drugovi su se dogovorili da svake godine održavaju memorijalni turnir u pecanju. Prošle god je održan prvi. Sećanje na Miroslava Babića čuvaće Marko, Civa, Micko, Zera, Papi, Terza, Kumra, Uške, Marija, Deja, Deki, Peđa, Ljuba, Pozna, Radaković, Panta i ostalo društvo iz kraja i škole.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh