I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Nemačka kompanija ponudila rešenja zrenjaninskoj privredi

Predstavnici nemačke kompanije BDH – consulting GmbH i privrednici Srednjebanatskog upravnog okruga razmenili su poslovna iskustva danas u gradskoj kući u Zrenjaninu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sastanku su prisustvovali direktor nemačke kompanije BDH – consulting GmbH,  Bernhard Heine, načelnik Srednjobanatskog regiona Dušan Šijan i predstavnici važnih privrednih subjekata u regionu – Dijamant, Mlekoprodukt, Dafar, Agroživ, Mrkšićevi salaši, Polet – Keramika, JKP Komunalac iz Novog Bečeja, fabrika ulja Banat i Fam Sečanj, kao i predstavnici privredne komore Srbije i Regionalne komore Zrenjanin.

– Država Srbija omogućuje privrednicima da sarađuju u svojoj delatnosti sa kompanijama iz drugih država bez posrednika, bez bilo koga da utiče na vašu saradnju i da vam uzima procenat, podsetio je Dušan Šijan dodavši da je Bernard Heine došao da sa svojim saradnicima predoči načine kojim bi lokalni privrednici mogli da bez posrednika dođu do fondova nemačke vlade i nepovratnih sredstava koje odobrava Evropska Unija.

Uz pomoć tih fondova rešićemo za nas jedno od gorućih pitanja, a to je problem otpadnih voda. U prevodu, vi dobijate besplatne prečišćavače za otpadne vode, a benefit kompanije gospodina Heine u ovom poslu jeste energija koja se proizvede prečišćavanjem otpadnih voda. Zadovoljstvo i korist svih nas je obezbeđivanje zdrave sredine i očuvanja eko sistema u kom živimo, rekao je Šijan.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
– Nama su poznata sva pitanja sa kojima se Srbija sreće u oblasti prerade vode. Naše preduzeće se već trideset godina bavi ovim delatnostima – snabdevanjem vodom i otpadnim vodama, korišćenjem energije iz otpadnih voda, postrojenjima solarne energije, decentralizovane bio mase, postrojenja za bio gas i vetro-parkovima. Drago nam je što neka naša iskustva možemo da prenesemo u Srbiju, počeo je svoju prezentaciju Bernhard Heine.

Tokom izlaganja Heine je prikazao mnogobrojne projekte  kompanije BDH – consulting GmbH.

Poseban akcenat stavljen je na mehanizam prerade vode u pitku vodu. Stručnjacima iz ove kompanije je poznata problematika pijaće vode u Zrenjaninu, pa su tokom prezentacije spomenuli i reku Nil, koja je veoma zagađena, ali su i pored te činjenice postavili jedno svoje postrojenje i učinili vodu iz te retke pitkom.

Naši privrednici su imali priliku da postave pitanja i dileme oko kojih bi kompanija BDH – consulting GmbH mogla da pomogne, a razmenjeni su i kontakti u cilju početka novih saradnji.

Kompanija BDH – consalting GmbH je zainteresovana za ulaganje i zajedničko poslovanje, posebno na polju inteligentnog korišćenja energije, poput ulaganja u sisteme korišćenja toplotne energije otpadnih voda. U tom cilju, oni nude izgradnju demonstracionih postrojenja za koja imaju potpunu podršku nemačkog ministarstva ekonomije i saradnje kao i obezbeđena sredstva za realizaciju jednog takvog projekta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh