I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Nekoliko stotina balona u znak podrške deci oboleloj od raka (VIDEO)

Grad Zrenjanin je i ove godine bio deo sveta i Srbije odnosno, ove godine 43 grada u Srbiji koji su specifičnim programom podržali decu obolelu od malignih bolesti.

Tačno u 13 časova na trgu ispred Gradske Narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u vazduh je pušteno nekoliko stotina balona zelene boje sa porukom „I ja se borim“ , sloganom NURDORA.  – Program je podržala Gradska uprava, koja se trudi da u ovoj najvažnijoj borbi uvek bude na usluzi malim borcima i njihovim porodicama – kaže pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.  Program su podržali i kompanije „Gomex“, „Um-Ing“ a pored mnogobrojnih volontera današnji događaj pored građana i mališana ulepšali su članovi KUD „Đerđef“ i „Seferini“, mladi pevački talenat Nemanja Srojšić, klovnica „Didi“ i mnoge druge javne ličnosti u publici.

I Taxi Zrenjanin

Prihod sa ovog događaja usmeren je ka izgradnji hemato-onkološke bolnice u Nišu za koju se sredstva prikupljaju u poslednje dve godine. U prvoj fazi donirano je 50 miliona dinara dok je za drugu fazu potrebno 30 miliona. Deca koja boluju od ovakvih bolesti imaju znatno narušen imunitet i zahtevaju posebno okruženje. Budući da je bolnica u Nišu bila u najlošijem stanju  ova sredstva usmerena su  za tu instituciju – kaže Milena Markov članica udruženja i majka jednog deteta koje nas je zbog ove opake bolesti napustilo pre nekoliko godina.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh