I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Još uvek nedovoljna iskorišćenost sredstava EU fondova

Bolje korišćenje sredstava EU fondova bio je jedan od ciljeva današnje posete i prisustva predstavnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga.

U narednom periodu potrebno je da maksimalno iskoristimo naše potencijale na svim nivoima od lokalnih samouprava do Pokrajine za korišćenje fondova EU. Mišljenja smo da se mogućnosti i dalje nedovoljno iskorišćavaju. Edukacijom kadrova po tom pitanju je najvažnija jer tako se podižu institucionalni kapaciteti i postiže bolja apsorpcija tih sredstava – kaže Vidosava Enderić direktorka fonda „Evropski poslovi“ čije su  aktivnosti danas i prezentovane.

Sredstva EU fondova dostupnija uz koordinaciju i obučene kadrove

Sredstva iz EU fondova dostupna su kako zemljama članicama tako i onima van Unije. Dostupna su lokalnim samoupravma, privrednim organizacijama, javnim preduzećima, školama, bolnicama, NVO i drugima. Bez koordinacije i obučenih kadrova ona ostaju neiskorišćena što je u najvećem broju slučaju  slučajeva dosada nažalost i bila praksa – rečeno je na sednici.

 

PerSu marketi

 

eu-poslovi

–  Predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave su na inicijativu ovog fonda  posetili  sve okruge u Vojvodini. Cilj je  unapređenje svih kapaciteta koji mogu da učestvuju u privlačenju investicija kako u realnom tako i u javnom sektoru. Pritom je naglasak na maksimalnom korišćenju fondova EU koji su nam i dalje na raspolaganju – rekao je dr Ivan Bošnjak državni sekretar ovog ministarstva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Fond „Evropski poslovi“ edukacijom kadrova od lokalnog do pokrajinskog nivoa podstiče kreiranje samih  ideja kao i pisanje i implementaciju projekata. Takođe podstiče međunarodnu saradnju,  međuregionalnu saradnju i saradnju sa institucijama iz regiona kao i iz zemalja EU.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh