I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Nastavlja se prikupljanje pomoći – najveća potreba za hranom

U Crvenom krstu u Zrenjaninu i dalje se vrši prijem humanitarne pomoći za stanovništvo ugroženo nedavnim poplavama.

Prijem robe se vrši neprestano, a volonteri pripremaju pakete za slanje u mesta kojima je pomoć najneophodnija.

– Sugrađani, firme, udruženja, mesne zajednice i dalje donose pomoć u naše prostorije. Poslednja veća distribucija bila je 30. maja kada smo u krupanj poslali 22.500 kilograma vode, hrane, garderobe, obuće i sredstava za higijenu. U najavi su još dve donacije humanitarne pomoći iz inostranstva, u vidu sredstava za pranje i dezinfekciju, odeće, posteljine, kaže sekretarka Crvenog krsta, Aleksandra Tanasijević.

crveni-krst

PerSu marketi

Trenutno je najveća potreba za konzerviranom hranom, prehrambenim artiklima koji imaju dug rok trajanja i dugotrajnim mlekom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na teritoriji Zrenjanina trenutno boravi 96 lica evakuisnih sa poplavljenih područja. Tri porodice koje su bile u privatnom smeštaju kod rođaka i prijatelja, odjavile su se sa evidencije evakuisanih jer su se stekli uslovi za njihov povratak u Obrenovac.

U objektima Banje Rusande, motela Lipov Cvet, hotela Sibila i Sigurne kuće smešteno je ukupno 42 lica i o njima, kao i o licima u privatnom smeštaju, brine organizacija lokalnog Crvenog krsta koja im redovno dostavlja humanitarnu pomoć.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh