I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Nastavak izgradnje stambeno-poslovnog objekta „Centar-jug“

Preduzeće „GIK Intergradnja Banat grup“ nastavilo je radove na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Centar-jug“ u Zrenjaninu, pored zgrade MZ „Dositej Obradović“ u naselju „Lesnina“, koji je godinama unazad ružio okolinu i zbog čega su građani negodovali.

Gradnja tog objekta počela je oktobra 2008. godine, ali je nekadašnja firma GIK „Banat“, koja je radove započela, u međuvremenu otišla u stečaj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stanovnici tog dela grada negodovali su zbog napola završenog objekta, nazivali ga „Skadrom na Lesnini“ i ukazivali da je građevina postala javni toalet iz koga se, posebno tokom pijačnih dana, širi nesnosan smrad, dok su podrumske prostorije postale stecište narkomana i „sumnjivih tipova“.

GIK „Banat“ u stečaju je 2012. godine kupila „Intergradnja grup“. Danas je u toj firmi – „GIK Intergradnja Banat grup“ zaposleno četrdesetak ljudi, a namera vlasnika je da se kombinat zadrži u registrovanoj delatnosti, a to je niskogradnja, visokogradnja i hidrogradnja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Direktor „Intergradnje Banat grup“ Uroš Aulić kazao je da se proteklih godina radilo na obnovi kombinata i svih njegovih kapaciteta, proizvodnih i uslužnih, obnovi mehanizacije, a rezultat je nastavak radova na izgradnji stambeno – poslovnog objekta „Centar-jug“.

– Ovo je zgrada površine pet hiljada kvadratnih metara, sa 48 stambenih jedinica, a za završetak zgrade potrebna je investicija od 1,8 do dva miliona evra. Ovo je vlastita investicija, a važno je napomenuti da je i firma bez dugovanja, rekao je Aulić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zoran Stevanović, jedan je od radnika koji je u GIK „Banat“-u radio 35 godina, zadovoljan je što ponovo ima zaposlenje i očekuje da će u toj firmi dočekati i penziju, a nastavkom radova posle pet godina zadovoljni su i građani tog dela Zrenjanina.

Na gradilištu juče nismo zatekli radnike, ali ni vremenski uslovi, kiša i jak vetar, nisu pogodovali izvođenju bilo kakvih radova. Prisutan je bio radnik obezbeđenja, a primetno je da je oko gradilišta postavljena nova zaštitna ograda, montirana je nova dizalica – kran i postavljena nova tabla, sa navedenim rokom završetka radova: 30. jun 2016. godine. Projekat objekta potpisuju Aleksandar Rackov i doo Ars Forma Zrenjanin, a investitor i izvođač radova je „GIK Intergradnja Banat grup“.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh