I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Narodna kuhinja hrani 200 Zrenjaninaca

Narodna kuhinja u Zrenjaninu svakodnevno priprema obroke za 200 Zrenjaninaca. Sredstva za njeno funkcionisanje obezbeđuju Grad i Crveni krst, po spisku korisnika koji utvrđuje Centar za socijalni rad.

Za razliku od drugih narodnih kuhinja u Srbiji koje po pravilu rade od oktobra do aprila, u Zrenjaninu su najugroženiji građani i tokom celog proteklog leta imali obezbeđen jedan obrok dnevno.

Narodna-kuhinja

Član gradskog veća zadužen za resor socijalne politike, Dragan Šašić, istakao je da je ove godine bilo manjih problema u radu ove službe „zbog neblagovremeno raspisane javne nabavke od strane Centra za socijalni rad, ali da su lokalni preduzetnici pomogli i dva meseca kompletno fnansirali rad kuhinje“.

I Taxi Zrenjanin

Šašić je dodao da kapacitet kuhinje iznosi 200 obroka i da hranu konzumiraju dugogodišnji korisnici.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Ako neko ne dolazi duže od pet dana, a nalazi se na spisku, obilazi ga ekipa socijalnih radnika. Ako nema važan razlog, poput zdravstvenih problema, njegovo ime se briše i na to mesto dolazi drugi, socijalno ugrožen građanin.

Pored redovnih, većinom kuvanih obroka, Narodna kuhinja obezbeđuje i pakete hrane za 340 najugroženijih porodica u periodu od 1. oktobra do 1. marta. U paketima se nalaze osnovne životne namirnice- brašno, šećer, ulje, konzervirana hrana, testenine, pirinač i pasulj. 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh