I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Naredne subote festival čvaraka i ispraćaj zime u Mužlji

Članovi Udruženja porodičnih gazdinstava „Klaster Fokus“ u saradnji sa nekoliko civilnih organizacija i udruženja organizovaće u subotu, 6. februara na terenima Fudbalskog i Rukometnog Kluba „Lehel“ drugi Festival čvaraka.

Festival se organizuje u sklopu manifestacije Dani zime u Mužlji.

cvarci-muzlja2

Cilj ove manifestacije jeste predstavljanje seoskog i salašarskog turizma, prezentacija bogatih trpeza, i vrednosti koje su vekovima unazad bile karakteristične za ovdašnje stanovništve.

PerSu marketi

Posetioci će – zahvaljujući vrednim rukama kulinara – 6. februara, od jutarnjih sati moći da kupe domaće, pečene čvarke i da uživaju u njihovim ukusima i mirisima. Pored čvaraka, prisutni će moći da probaju i kupe ostala tradicionalna zimska jela – šunke, kobasice, slanine, sir…, a ukusna jela će, uz vrhunsku uslugu prijatnih i ljubaznih vinara, moći da „zaliju“ domaćim, kuvanim vinom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

cvarci-muzlja

Čuvajući i negujući tradiciju ovdašnjih meštana, Udruženje kuvara amatera i negovatelja starih običaja će, zajedno sa mališanima vrtića „Snežana“, učenicima Osnovne škole „Servo Mihalj“i mladim bičevaocima, od 12h od zgrade Mesne zajednice do Sportskog centra „Lehel“ u tradicionalnim maskama i uz pratnju muzičara „ispratiti“ zimu. U okviru „ispraćaja“, žiri će izabrati i nagradom obradovati nosioce najoriginalnijih i najsmešnijih maski.

cvarci-muzlja1

U realizaciji ovogodišnjeg festivala učestvuju i Udruženje kuvara amatera i negovatelja starih običaja, Udruženje ljubitelja vina „Sveti Martin“, Dobrovoljno-vatrogasno društvo, Klub Žena, Udruženje penzionera, KUD „Petefi Šandor“ i nekoliko samostalnih izlagača.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh