I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Napreduje izgradnja potisnog voda Lazarevo-Klek

Obeležavanjem trase za izvođenje radova, koja ide duž kanala između Kleka i Lazareva, čišćenjem terena a potom i građevinskim radovima na postavljanju cevi u prvim danima jula započeti su radovi na izgradnji potisnog voda fekalne kanalizacije od crpne stanice u Lazarevu, koja je izgrađena početkom prošle godine, do Kleka.

Odatle će se fekalne otpadne vode, sa onima iz Kleka, usmeravati ka gradu i potom ka Aleksandrovačkom kanalu.

potisni -vod-fekalna-kanalizacija

Radove u dužini od oko šest kilometara izvodi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, svojom mehanizacijom i svojim ljudstvom i to će, u skladu sa najavom v.d. direktora Ivana Devića, „od sada biti praksa u poslovanju preduzeća, odnosno Vodovod više neće davati podizvođačima poslove koje je u stanju da izvrši samostalno, sa raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom“.

Fordomanija

Sredstva za nastavak izgradnje kanalizacije u Lazarevu u visini od oko 24 miliona dinara obezbedio je grad Zrenjanin, koji je finansirao i radove na izgradnji pomenute crpne stanice u iznosu od 2 miliona dinara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

potisni -vod-fekalna-kanalizacija1

potisni -vod-fekalna-kanalizacija2

Rok za završetak radova na izgradnji potisnog voda fekalne kanalizacije Lazarevo – Klek je 90 dana.

-Naša je želja da paralelno sa fekalnom radimo i vodovodnu mrežu na istom potezu čime bi i Lazarevo ušlo u krug naseljenih mesta koji bi među prvima bili snabdevani vodom sa postrojenja za prečišćavanje pitke vode. Vršimo pripremu neophodne dokumentacije i planiramo nabavke i nadamo se da ćemo u najskorijem vremenu biti izvođači i ovog izuzetno značajnog projekta, kažu u tom preduzeću.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh