I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Nakon kvara autobusa „Net Busa“, putnici ostali da se snalaze

Autobus prevoznika „NetBus“ pokvario se sinoć na putu iz Zrenjanina za Novi Sad, u blizini Kaćkog nadvožnjaka.

Putnici tvrde da se autobus napunio dimom, nakon čega su izašli napolje. Vozač je utvrdio da je puklo crevo za vazduh, da bi kasnije nastavio da vozi malom brzinom put Novog sada – bez putnika.

Net-bus-1

Neki od njih obratili su se portalu I love Zrenjanin opisujući do detalja situaciju u kojoj su se našli.

Fordomanija

Zrenjaninka I. O. čija je ćerka bila u autobusu, tvrdi da su putnici pitali vozača šta da rade, te da ih je on uputio na najbližu stanicu ili taksi. Kako kaže, sve se srećom završilo dobro, a njena ćerka, srednjoškolka, stigla je u internat nakon tri i po sata.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Drugi putnik, L. S. kaže da je sve bilo u redu do nadvožnjaka kod Kaća kada se autobusom raširio miris paljevine. Vozač je zamolio putnike da izađu napolje, utvrdio kvar, a zatim su se neki putnici vratili u autobus kako bi prešli nadvožnjak, dok je bilo onih koji su navodno nastavili peške.

Autobus nije mogao da ide brže od pet kilometara na sat. Nakon nekih 15 do 20 minuta, stali smo na raskrsnici pre nadvožnjaka, kod Kaća. Ponovo smo napustili autobus, čekali 10 minuta, a onda je vozač sam ušao u autobus i otišao. Nije rekao da će doći drugi autobus, niti je zvao bazu da pošalje drugo vozilo. Otišao je i ostavio tridesetak putnika na sred puta u 21 sat. Po neke od nas su došli prijatelji svojim vozilima. Dvadesetak ljudi ostalo je samo na sred raskrsnice, da se snalaze, priča L. S.

Kontaktirali smo „NetBus“ kako nismo proverili šta se tačno desilo sinoć na putu za Novi Sad.

Od direktora Gorana Agramovića saznajemo da taj prevoznik nedeljom u terminu od 18,50h ima polazak za Novi Sad i opciju od tri raspoloživa autobusa. Princip je takav da ukoliko se prvi napuni, a preostane još putnika, odmah se za isti termin angažuje još jedan autobus, a po potrebi i treći.

– Na ulazu u Novi Sad autobus je stao, puklo je crevo od vazduha. Sada je popravljen i radi. Da li je neko izašao pa se snašao, nije hteo da sačeka da naiđe drugi autobus, to stvarno ne znam. Išla su juče tri autobusa za Novi Sad iz Zrenjanina. Mogli su da izađu pa da pređu u druga dva, rekao je Agramović u telefonskoj izjavi za Portal I love Zrenjanin.

Gradonačelnik Čedomir Janjić uputio je danas zahtev da mu se dostave precizne informacije šta se tačno desilo na putu za Novi Sad. On je podsetio da ni ranije nije bio zadovoljan uslugama javnog prevoza koji obavlja „NetBus“, ali da nade polaže u izradu Studije saobraćaja za teritoriju Grada Zrenjanina koja bi trebala da precizira kakav prevoz treba da bude organizovan u gradu, a kakav u naseljenim mestima.

Foto: ilustracija

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh