I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Najuspešniji Dani Piva u poslednjih nekoliko godina

Proteklih dana, Zrenjanin je bio domaćin pivske manifestacije „Dani Piva“ koji su se održali 28. put. Prva manifestacija održana je davne 1986. godine u bašti hotela Vojvodina, a danas ona predstavlja jedan od napoznatijih brendova „made in Zrenjanin“.

dani piva zrenjanin

Da sugrađani žive za Dane Piva pokazala je ovogodišnja odlična poseta. Prema rečima Marice Kosanović iz Turističkog centra, kroz naš grad je tokom pet dana manifestacije prodefilovalo oko 200.000 posetilaca. 

crvena jabuka zrenjanina dani piva

Fordomanija

Crvenu Jabuku poslednje večeri publika je izvodila dva puta na bis

– Turistički centar je ove godine uložio veći deo sredstava baš u ovu manifestaciju jer su „Dani Piva“ događaj koji Zrenjaninci željno očekuju svake godine. Ništa što nije bilo predviđeno budžetom za ovu godinu nije potrošeno, tako da je sve što se uštedelo u prvoj polovini godine – uloženo u program „Dana Piva“. Osim toga, Turistički centar je ostvario zadovoljavajuće prihode od izdavanja štandova zakupcima kojima smo ove godine bili interesantni zbog dobro koncipiranog programa na Žitnom Trgu, pojasnila je Kosanovićeva za I love Zrenjanin.

„Zadovoljni što smo u ovim teškim i napetim vremenima uspeli ljudima da priuštimo pet dana opuštanja i dobre zabave, a tokom septembra počinjemo planiranje za narednu godinu i osmišljavanje koncepta za privlačenje još većeg broja sponzora, kaže naša sagovornica.

haris dzinovic dani piva zrenjanin

Sudeći po komentarima mnogobrojne publike koja je ovih dana uživala u Zrenjaninu uz „zlatno piće“, gotovo su svi zadovoljni izborom izvođača koji su držali publiku budnom. Neretki su primeri posetilaca koji su svake večeri posećivali manifestaciju, a nisu oskudevale ni posete obožavalaca „Dana Piva“ iz drugih gradova koje su posebno privukli koncerti Harisa Džinovića i Crvene Jabuke. 

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ključ uspeha pivskog slavlja u Zrenjaninu može ležati i u činjenici da se radi o manifestaciji koja je primenjena ukusu cele porodice, te se jedan deo najmlađih posetilaca na ringišpilima sa roditeljima pojavljuje između 17 i 22h, drugi deo učestvuje u sportskom programu, dok onaj najbrojniji deo publike uživa u pivu i puni štandove nakon 21h.

Mnogi ugostitelji zadovoljni su prodajom piva ove godine. 

Zoran Guteša koji je promovisao ponudu „Lion Puba“ na Žitnom Trgu, ove godine Zrenjanincima ispred svoje kuće ponudio je više od 25 vrsta piva i ističe da je zadovoljan prodajom.

-Najbolje se prodavalo crveno Kruger pivo, Porter crni, Baltika i Badvajzer točeni, od svetlih. Program je bio mnogo bolji u odnosu na prethodne godine, ali moje zamerke idu u pravcu satnice na glavnoj bini. Konkretno, grupe koje su nastupale posle ponoći podobnije su za uvertire u veče, dok se nakon komercijalnih izvođača trebao očekivati i komercijalni nastavak.

– Drago nam je da smo ove godine uspeli da promovišemo „Malt“, pandan popularnom Tut gutu, koji su nostalgičari sa oduševljenjem konzumirali.

Dragan Zejak i Marko Malušić, zakupci štanda Zaječarskog piva, istakli su za naš portal da su izuzetno zadovoljni kako su Zrenjaninci prihvatili ovo pivo.

– Mi smi se potrudili da promotivnom cenom Zaječarskog piva od samo 100 din i atraktivnim štandom privučemo što veći broj posetilaca da probaju baš naše pivo, što je dalo rezultat. I sledeće godine ćemo biti deo ove manifestacije.

1074017_549813565068185_684948426_o

Iako su se mogle čuti kritike da je lokalna vlast potrošila sredstva u iznosu od preko 6.000.000 dinara iz budžeta grada, svi su izgledi da su ista i opravdana. Kroz manifestaciju i prihode od turizma mnogo kapitala se slilo u Zrenjanin, uposleni su smeštajni kapaciteti, a Zrenjanin se spominjao u svim nacionalnim medijima u dobrom svetlu čime se unapređuje imidž grada. Mnogobrojni mladi ljudi ostvarili su kratkoročne prihode radeći na štandovima, a priliku da se ispromovišu dobili su i mnogobrojni sugrađani koji su predstavili svoje proizvode na prostoru ispred glavne apoteke.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh