I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Najtraženiji motiv na suvenirima – Gradska kuća

U Turističkom informativnom centru (TIC) na Trgu Slobode, svakodnevno se može pronaći bogat izbor suvenira, pre svega komercijalnih sa upotrebnom vrednošću, ali i umetničkih.

Javno preduzeće Turistički centar grada Zrenjanina u čijoj se nadležnosti nalazi TIC, uradilo je nedavno statistiku nabavljenih i prodatih suvenira, od otvaranja centra 2005. godine do danas.

suveniri-lala-sosa
Statistika je pokazala da je najprodavaniji suvenir onaj koji ima upotrebnu vrednost, a tek onda se kupuju oni suveniri koji imaju umetničku vrednost poput slika, reljefa, ručnih radova. Među tim upotrebnim predmetima koji spadaju u komercijalne suvenire, najviše se prodaju šolje i majice, priča za I love Zrenjanin referent za turizam, Miljica Dalja Plepel.

suveniri-peskiri

PerSu marketi

suveniri-majice

suveniri-solje
U ovom centru se mogu naći prevashodno suveniri sa motivima vezanim za Zrenjanin, ali i onima koji simbolizuju Vojvodinu pa i Srbiju. Pojedini stranci koji dođu u Zrenjanin, neretko su i prvi put u Srbiji, zbog čega i traže suvenire koji će ih podsetiti ne samo na grad u kom su boravili, nego i na regiju i državu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Motiv koji se najčešće traži i koristi na suvenirima jeste zgrada Gradske kuće. Ovaj motiv jednako traže i Zrenjaninci ali i turisti, jer po tom objektu oni prepoznaju Zrenjanin i cela ta ambijentalna sredina Trga Slobode ostaje im u sećanju kao upečatljiva uspomena na Zrenjanin, kaže naša sagovornica.

suveniri-satovi

Upravo na Trgu Slobode nalazi se i Turistički informativni centar koji radi svakodnevno od 8 do 20, i subotom od 9 do 13 sati.

Ovaj centar ima i Fejsbuk stranicu sa kompletnom ponudom suvenira koje mogu poručiti i oni koji fizički ne mogu da dođu u naš grad.

tic

 

VREDNE RUKE BANATSKIH ŽENA

Pored  TIC-a, u Zrenjaninu postoji još nekoliko prodavnica koje imaju deo ponude suvenira u sklopu ostale robe koju prodaju.

U okolnim selima postoji značajan broj žena koje se bave izradom rukotvorina i suvenira. One dobijaju priliku da suvenire prodaju na nekoliko manifestacija godišnje, ali i preko društvenih mreža. Ipak, njihovi predmeti se vrlo često ne mogu naći u ponudi Turističkog informativnog centra.

viorika-magdaSamostalni proizvođač rukotvorina i suvenira, Viorika Magda iz Ečke

– Manifestacije koje naše preduzeće organizuje, poput tradicionalne „Banatske vredne ruke“, a koje za temu imaju suvenir, jesu jedna od prilika da se vidi šta žene iz našeg okruženja rade. Imamo dosta proizvođača suvenira čiji je hobi prerastao u manji posao, i par puta godišnje, u sklopu većih manifestacija, okupljamo ih kako bi se predstavila i ona druga ponuda koja se ne može videti u našem prodajnom centru. Ti artikli teško mođu da se nađu u našoj ponudi iz jednog zakonskog, pravno formalnog razloga jer su proizvođači uglavnom fizička lica koja nemaju svoje firme, kaže Milica Dalja Plepel.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh