I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Najbolji ambasadori Zrenjanina

Za sportiste osvajače medalja sa evropskih, svetskih i balkanskih šampionata u proteklom periodu priređen je svečani prijem u Gradskoj kući.  

Na ovaj skroman način želimo da vam se zahvalimo za sve što ste postigli u prethodnom periodu – rekao je Simo Salapura gen. sekretar SSGZ.   Na spisku osvajača medalja je ukupno 20 sportista ili sportistkinja iz 12 klubova. Oni su osvojili ukupno 24 medalje, 7 zlatnih, 5 srebrnih i 12 bronzanih.

sportisti

Ovo mi je najuspešnija godina, osvojio sam tri medalje na državnom prvenstvu i proglašen za najuspešnijeg takmičara – kaže Goran Podunavac atletičar „Proletera“ prvak Srbije na 200 i viceprvak na 100 metara i u medijima ne bez razloga proglašen za trenutno najbržeg Srbina. Podunavac je i vlasnik državnog rekorda na 100 metara od 10,78. Kruna svega bio je poziv za reprezentaciju i osvajanje bronzane medalje u štafeti 4 puta 100 metara na Balkanijadi.

Fordomanija

podunavac

Goran Podunavac AK Proleter – „najbrži Srbin“

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Osvajači medalja sa evropskih, svetskih i balkanskih prvenstava su: Đorđe Salapura iz Karate kluba „Zrenjanin“ osvajač bronze na Regionalnom Evropskom prvenstvu, kadetkinja Anja Milovanović KK „Zrenjanin“ osvajačica bronzane medalje na Svetskom kupu, pionirka Marina Oro KK „Zrenjanin“ osvajačica bronze na prvenstvu Balkana, Dejan Cvrkota karatista „Zadrugara“ iz Lazareva osvajač bronzane medalje ekipno na prvenstvu Evrope, juniorka Marina Đekić takmičarka Kik boks kluba KBS Internacional osvajačica bronze sa svetskog prvenstva, junior Dušan Sarić iz Judo kluba „Proleter“ osvajač srebrne medalje na prvenstvu Balkana, Goran Podunavac AK „Proleter“ osvajač bronze u štafeti 4 puta 100 na Balkanijadi, junior Igor Garaji AK „Proleter“ osvajač zlatne medalje na Balkanijadi, junior Bojan Gostojić član Aero kluba „Zrenjanin“ osvajač drugog mesta na Svetskom prvenstvu, Stefan Janjatov takmičar Savate kluba „Banat“ osvajač zlatne medalje sa Svetskog prvenstva, Goran Sučević takođe iz Savate kluba „Banat“ treći na Evropskom prvenstvu, Miloš Šućur takmičar Tekvondo kluba „Zrenjanin“ drugi sa Balkanijade, junirka Valentina Tošić TK „Zrenjanin“ treća sa Balkanijade, Aleksandar Čolić TK „Zrenjanin“ treći sa Balkanijade, kadetkinja Danica Petkov TK „Zrenjanin“ treća sa Balakanijade, pionir Ognjan Kuglić TK „Proleter“ prvi sa Balkanijade, Aleksandra Aranitović FK „Steffani“ prvakinja Balkana, mlađi senior Aleksa Gacev STK „Stenes“ osvajač 3 medalje sa Balkanijade, Nikola Strugarević STK „Banat“ osvajač takođe tri medalje sa Balkanijade te kadetkinja ŽOK „Klek“Rada Perović osvajačica latne medalje na Balkanijadi.

ilija-majstorovic

Ilija Majstorović – reprezentativac Srbije u stonom tenisu sa klupskim kolegama

Na Balkanijadi sam osvojio bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenicji i zlato u ekipnoj i dubl konkurenciji. Zadovoljan sam rezultatima jer iza njih stoji mnogo truda i odricanja. Moji daljni ciljevi su da postanem prvak države kao i evropska i svetska takmičenja – rekao je Nikola Strugarević stonoteniser Banata.

Kao sportista i sam znam koliko odricanja i rada je potrebno da se ostvari rezultat. Na nama je da vam obezbedimo što bolje uslove da možete da radite i trenirate i da se što češće srećemo ovakvim prilikama – izjavio je član Gradskog veća Aleksandar Jevđić čestitajući osvajačima medalja. U poslednjem periodu rađeno je nekoliko velikih infrastrukturnih objekata namenjenih sportu pa je tako otvorena sala u Aradcu, sutra se otvara sala u Botošu dok je otvaranje sale u Mihajlovu predviđeno za 17. novembar. U toku je i renoviranje hale Medison, a urađen je i projekat za modernu atletsku stazu sa 8 traka na Gradskom stadionu. Na trenerima je da se i dalje stručno usavršavaju i edukuju u skladu sa svetskim trendovima jer samo tako se može održati korak i očekivati kontinuitet u rezulatima, a od strane Sportskog saveza imaće i imaju svu potrebnu podršku – rečeno je ovom prilikom.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh