I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Nagradu za najbolji crtež Svetog Save osvojila Tinde Dvorski

Tinde Dvorski, učenica mađarskog odeljenja Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo” iz Belog Blata osvojila je prvu nagradu na likovnom konkursu „Stojeći  pred  ikonom  Svetog Save”, koji svake godine raspisuje Humanitarna organizacija „Svetosavlje”.


Direktor Osnovne škole Milan Nedeljkov je povodom uspeha mlade i talentovane Beloblaćanke izjavio da činjenica da učenica, čiji je maternji jezik mađarski, osvaja ovako prestižnu nagradu u konkurenciji učenika sa teritorije opštine Zrenjanin i Žitište, govori u prilog već ranije iznetoj  tezi da su dela Rastka Nemanjića postala opšte prihvatljiva za sve.


– To i jeste veličina Svetog Save, srpskog prosvetitelja, utemeljivača obrazovanja, zakonopisca i prvog srpskog arhiepiskopa. Njegova mudrost otvarala je svaka vrata, a njegova ljubav prema deci  posebno je bila cenjena. Proslavljajući Savindan, učenici i zaposleni u beloblatskoj Osnovnoj školi bili su u prilici da istaknu upravo taj fenomen prisutnosti dela  Svetog Save i kod onih, koji ne pripadaju srpskom narodu – istakao je Nedeljkov.

Piše: Tivadar Borbelj

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh