I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Nagrađeni najbolji u projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

U svečanoj sali Opštine Sremski Karlovci, predstavnici Pokrajinske vlasti protekle sedmice uručili su  priznanja i poklone školama koje su učestvovale u projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za koji su se prijavile 92 prosvetno obrazovne ustanove iz regiona.

Od ukupno 38 nagrada, tri su dodeljene Osnovnim školama „Dr Boško Vrebalov“ i „Jovan Cvijić“ i Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi „Uroš Predić“ sa teritorije Grada Zrenjanina.

diploma-melenci

Svečanoj dodeli su prisustvovali brojni partneri koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, a među njima su bili i predstavnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ iz Melenaca.

PerSu marketi

Cilj petog po redu ekološkog projekta je edukacija i podizanje ekološke svesti kod dece i nastavnika, a razlog tome je i sve prisutnija tema zaštite životne sredine u našim društveno-socijalnim aktivnostima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– U ovom projektu učestvujemo petu godinu za redom i možemo se pohvaliti da smo svake godine bili nagrađeni.Ove godine smo dobili 60 štedljivih sijalica za našu školu i izlet za učenike i nastavnike  Specijalnom rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“. Mogu slobodno reći da je ovaj projekat spoj edukacije, informisanosti i zabave i veoma smo zadovoljni koncepcijom, ali i uspehom koji su postigli naši učenici i škola, istakla je koordinatorka projekta i profesorica HPTŠ „Uroš Predić“ Natalija Lalić i dodala da se nada da će i u buduće učestvovati na ovakvim projektima i postizati još veće rezultate.

Postignutim uspehom zadovoljni su i učenici melenačke osnovne škole, na čelu sa nastavnicima i pedagogom.

– Svake godine smo dobijali nagrade kao što su promo materijal, edukativna literatura, dvodnevni izleti, seminari za nastavnike, solarni panel i interaktivne table. U ceo projekat je uključen i vrtić, što nam predstavlja izuzetno zadovoljstvo, jer na ovaj način i najmlađe edukujemo o zaštiti životne sredine. Ceo kolektiv ulaže mnogo truda u projekte poput ovih, međutim, bilo bi nam mnogo lakše kada bi se uključile i lokalne institucije i na taj način ceo projekat podigle na još viši nivo, kaže pedagog Dušanka Marinković.

melenci-kolektivKolektiv Osnovne škole „Dr Boško Vrebalov“ Melenci sa uručenom diplomom

 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh