I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Nagrada „Tradicija avangarde“ u rukama Lajka Feliksa

Nagrada „Tradicija avangarde“ koju dodeljuje fond Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov, uručena je u Zrenjaninu muzičaru i kompozitoru Lajku Feliksu za doprinos avangardnoj umetnosti.

Svečanost dodele nagrade održana je u sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

lajko-felix

Nakon kratkog filma kojim su predstavljena dva avangardna umetnika – Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov, prošlogodišnji dobitnik nagrade reditelj Slobodan Šijan uručio je muzičaru i kompozitoru Lajku Feliksu treću nagradu ‘’Tradicija avangarde’’.

Fordomanija

– Ove godine sam dobio nekoliko nagrada. One ne utiču na moju muziku, ali osećaj je lep, rekao je Feliks po preuzimanju nagrade. 

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nakon toga, publika je uživala u polučasovnom koncertu koji je muzičar odsvirao na violini i citri.

Upravni odbor Fonda “Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov“ najavio je da će ove godine biti objavljen i zbornik radova o ta dva pesnika kao avangardnim autorima.

Fond “Vujiica Rešin Tucić i Vojislav Despotov“ osnovan je 2012. godine na inicijativu pokreta „Novi optimizam“ i Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, u kojoj mu je i sedište. Nagradu “Tradicija avangarde“ dodeljuje od 2013. godine, sa idejom podsticanja i promovisanja neoavangardnih i postavangardnih praksi. Dobitnik prve nagrade bio je reditelj Andraš Urban, a prošlogodišnji dobitnik je vizuelni umetnik i reditelj Slobodan Šijan.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh