I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Nagrada „Tradicija avangarde“ u rukama Lajka Feliksa

Nagrada „Tradicija avangarde“ koju dodeljuje fond Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov, uručena je u Zrenjaninu muzičaru i kompozitoru Lajku Feliksu za doprinos avangardnoj umetnosti.

Svečanost dodele nagrade održana je u sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

lajko-felix

Nakon kratkog filma kojim su predstavljena dva avangardna umetnika – Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov, prošlogodišnji dobitnik nagrade reditelj Slobodan Šijan uručio je muzičaru i kompozitoru Lajku Feliksu treću nagradu ‘’Tradicija avangarde’’.

PerSu marketi

– Ove godine sam dobio nekoliko nagrada. One ne utiču na moju muziku, ali osećaj je lep, rekao je Feliks po preuzimanju nagrade. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nakon toga, publika je uživala u polučasovnom koncertu koji je muzičar odsvirao na violini i citri.

Upravni odbor Fonda “Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov“ najavio je da će ove godine biti objavljen i zbornik radova o ta dva pesnika kao avangardnim autorima.

Fond “Vujiica Rešin Tucić i Vojislav Despotov“ osnovan je 2012. godine na inicijativu pokreta „Novi optimizam“ i Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, u kojoj mu je i sedište. Nagradu “Tradicija avangarde“ dodeljuje od 2013. godine, sa idejom podsticanja i promovisanja neoavangardnih i postavangardnih praksi. Dobitnik prve nagrade bio je reditelj Andraš Urban, a prošlogodišnji dobitnik je vizuelni umetnik i reditelj Slobodan Šijan.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh