I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijevć“ u rukama 23 uspešna pojedinca i ustanova

Na svečanosti održanoj u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ uručena su priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za region Srednjeg Banata.

Ovo ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva, koje se organizuje  u okviru projekta „Put ka vrhu“, koji je nastao pre 16 godina,  ima za ideju afirmaciju privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije. Njome se ohrabruje i osnažuje privredni duh pojedinaca i ustanova.  Nagrada nosi ime kapetana Miše Anastasijevića, rečnog kapetana poznatog trgovca i preduzetnika iz 19. veka koji je trgovao Dunavom od Beča do Crnog Mora.

 

I Taxi Zrenjanin

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja su: Čedomir Janjić, gradonačelnik Grada Zrenjanina za unapređenje lokalne samouprave,  Opština Žitište, predsednik Mitar Vučurević za društvenu odgovornost i zaštitu standarda najugroženijih građana, Borislav Umićević, vlasnik firme „UM-ING“ Zrenjanin kao najbolji preduzetnik u Regionu.

Irena Živković, direktorka Regionanog centra za razvoj Banata dobitnik je priznanja kao naj žena u biznisu

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izuzetna mi je čast što se nalazim među dobitnicima ove nagrade. Priznanja imaju dodatnu težinu jer nagrađuju rad sa decom, starima, osobama sa posebnim potrebama, sportistima i drugima. Naš rad je pre svega posvećen humanosti, napretku, solidarnosti i boljitku našeg regiona i društva. Osim što  ovo priznanje predstavlja uzor ono je i podsticaj za budući rad  – rekla je Irena Živković zahvaljujući u ime nagrađenih.

Među nagrađenima su i Milojko Erić , vlasnik AD“Banatski Despotovac“ za najuspešnijeg menadžera u poljoprivredi, Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina za afirmaciju sporta u Zrenjaninu i Banatu. Javno Komunalno Preduzeće “ Čistoća i zelenilo“Zrenjanin nagrađeno je ovim priznanjem za kvalitet usluga.

Goran Fijat direktor JKP „Čistoća i Zelenilo“

Preduzeće ALMEX-Pogon za preradu kukuruza IPOK nagrađeno je kao najbolja investicija, Zrenjaninska gimnazija – nagrađena je za 170 godina tradicije i vrhunske rezultate u obrazovanju mladih. Nagradu je primio direktor prof.Milan Radaković.

KONZUL d.o.o- Silos Zrenjanin dodeljena je nagrada za doprinos unapređenju agrara u Banatu, Vladimir Kovač,predsednik Izvršnog odbora Zrenjaninskog IKT Klastera za afirmaciju IKT-industrije u Zrenjaninu, Magus Internacional Zrenjanin, direktor Slađan Nikić kao najbolji partner, Opšta Bolnica „“Đorđe Joanović „, Služba za ginekologiju i akušerstvo za unapređenje zdravlja i brigu o natalitetu, Aviv Park Zrenjanin za poslovnost i tržišnu pozicioniranost.

Danka Gladović direktorka marketinga Aviv Arlon Srbija

Snežana Oluški-Vlačić, direkorika Osnovne i srednje škole “ 9. maj“ Zrenjanin nagrađena je za posvećenost u radu u oblasti socijalne inkluzije, Udruženje poljoprivrednika „Carska Bašta“ za poslovnu viziju, Kompanija „Vinex etil“d.o.o. Lukićevo-Zrenjanin za primenu evropskih standarda u poslovanju, Narodna bibloteka „Đura Jakšić“ Srpska Crnja za projekte kulturnog stvaralaštva u Regionu, KUD “ Pionir“ Zrenjanin,predsednik Radovan -Rača Moldovan za afirmaciju amaterizma i negovanje kulturno-istorijske baštine naroda Vojvodine,  Uroš Milojević, predsednik Udruženja Hercegovaca i prijatelja Hercegovine u Banatu za negovanje tradicije i mostove saradnje Vojvodine i Hercegovine.

Restoran-kafe “ RENESANSA“ dobitnik je priznanja za kvalitetnu prezentaciju ugostiteljsko-turističke ponude Zrenjanina i Banata, Savez invalida rada Grada Zrenjanina za humanizam i nesebičan rad na podizanju društvenog standarda invalida rada.

Branko Veselinović, novinar i voditelj RTS nagrađen je za negovanje lepe reči i kulturu komunikacije.

– Generalno danas ima mnogo medija i „medija“ i ta „lestvica“ za koju sam dobio nagradu je dosta spuštena. Na nama medijskim radnicima je da radimo na sebi, na kulturi govora i pismenosti zato što smatram da  televizija ima i mora da ima ulogu obrazovnog činioca u čitavom sistemu. Drago mi je da je neko prepoznao taj trud jer ja nemam nameru da odustanem od toga – rekao je Branko Veselinović odmah po dobijanju nagrade za naš portal.

Odluku o dodeli priznanja doneo je žiri kojim predsedava prof.Radovan Pejanović sa Univerziteta u Novom Sadu.
Nosioci projekta su „Media Invent“,Univerzitet u Novom Sadu, Privredna komora Srbije i regionalne privredne komore i RTV. Ustanovljeno priznanje (Plaketa i Zlatnik sa likom Kapetana Miše) umetničko je delo Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh