I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Nadahnuti muzički minimalizam Nikole Kašaša (VIDEO)

Mladi zrenjaninski pijanista Nikola Kašaš održao je je koncert u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Kašaš je rođen u Zrenjaninu 1994. godine. Srednju muzičku školu pohađao je u Zrenjaninu na teorijskom odseku i vokalno instrumentalnom odseku na smeru solo pevanje. Klavir je počeo da svira u srednjoj muzičkoj školi i to na drugoj godini u klasi profesorke Marijete Gigić.  Dotada  se klaviru, kako sam kaže, nije previše ni posvetio.

– Minimalizam u muzici sam zavoleo krajem druge godine srednjoškolskog obrazovanja izvodeći dela Erika Satiea. Susret sa Brankom Parlić i moje uspešno učešće na njenoj radionici na kojoj su se obrađivala baš dela umetnika koji su stvarali u tom minimalističkom stilu definitivno su me opredelili tom pravcu. Moji planovi vezani su za Beograd jer mislim da tamo imam šansu da napredujem onako kako bih želeo – rekao je Kašaš za naš portal.

PerSu marketi

Naš sugrađanin imao je više javnih nastupa u Zrenjaninu, Novom Sadu, Kikindi, Beogradu, Banja Luci… Publika je na sinoćnjem koncertu uživala u delima  Frederica Chopina, Bele Bartoka, Erika Satiea, Philipa Glassa, Thomasa de Hartmanna, Gurdjieffa  i N. Lubarskog.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh