I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Na tragu osobi koja je povredila labuda iz gradskog jezera

Nakon što je jedna Zrenjaninka na Fejsbuk mreži dala ponudu od 100 evra onome ko otkrije osobu koja je nedavno povredila labuda iz gradskog jezera, slučaj je počeo da se razotkriva.

Vrlo brzo su na adresu ove sugrađanke koja je želela da ostane anonimna, počele da stižu informacije koje su ukazivale na jedno – lice koje godinama, uglavnom noću, nezakonito „grabulja“ dno jezera u cilju izlova ribe.

100-eura-labudovi-zrenjanin

Pod pritiskom informacija koje su brzo stizale, sumnje su se svele na jedno lice sa kojim se stupilo u kontakt.

PerSu marketi

Prema informacijama koje je ta osoba dala, nesrećni labud upleo se u „alat“ kojim se grabuljalo jezersko dno.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Deo javnosti jako dobro zna da na jezeru postoje ljudi koji godinama “grabuljaju“ oštrim trokrakim udicama koje vuku po dnu tražeći ribe koje su u hibernaciji. Najverovatnije se labud sam upetljao u taj alat dok je plivao, što svakako ne opravdava „grabuljaša“. Dakle, počinilac nije lično povredio labuda, ali je svakako odgovoran za to, kaže ova sugrađanka čiji su lični podaci poznati redakciji.

Slučaj je prijavljen policiji neposredno nakon što je labud sa ogromnom ranom na trbuhu pronađen na parkingu kod hotela Vojvodina.

Život ove ptice spašen je zahvaljujući brzoj reakciji koordinatora Javnog preduzeća „Rezervati prirode“, Steve Čorokala i veterinara Zlatka Peričina.

labud

Kako je Čorokalo rekao portalu I love Zrenjanin, labud je svakim danom sve bolje i oporavlja se od teških povreda.

Zanimljivo je da niko od građana koji su učestvovali u dojavi osobe koja je počinila ovo delo, nije želeo ponuđenu novčanu nagradu. Pokazalo se da je u ovoj priči preovladala ljudskost, ljubav prema životinjama i gradu u kom živimo.

Ovaj nesrećni događaj ponovo je pokrenuo pitanje nepostojanja video nadzora na gradkom jezeru, koje je konstantna meta gradskih vandala.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh