I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Na SP u rvanju 35 volontera iz Srbije i Azerbejdžana

Svetsko prvenstvo u rvanju koje će biti održano od 20. do 25. avgusta u Zrenjaninu, pored takmičara iz velikog broja zemalja, okupiće i 35 volontera iz Srbije i Azerbejdžana.

Uprkos činjenici da ovaj vid angažovanja u našoj zemlji nije dovoljno razvijen, iz organizacije „Volonteri Srbije“ koja će „regrutovati“ volontere, poručuju da je interesovanje bilo veliko.

 

„Volonteri Srbije“ na najvećim sportskim takmičenjima u zemlji

PerSu marketi

Na njihov konkurs prijavilo se više od 50 kandidata, pretežno iz Zrenjanina i okoline, a njih 20 će dobiti priliku da bude deo ovog velikog događaja. Sa njima će raditi i 15 volontera iz Azerbejdžana, koji u našu zemlju dolaze na osnovu sporazuma o saradnji između njihove zemlje i Ministarstva omladine i sporta Srbije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na predstojećem Svetskom kadetskom prvenstvu u rvanju svi volonteri biće angažovani u nekom od 5 sektora: asistencija u akreditacionom centru, protokol, asistencija sportistima, međunarodni odnosi i info centar. Jedan od zadataka domaćih volontera biće i druženje sa kolegama koji nam dolaze u goste“, poručuju iz organizacije „Volonteri Srbije“.

Druženje sa domaćim i inostranim volonterima

Pored dobrog provoda, timskog rada i pozitivne atmosfere koja će ih okruživati, volonteri će imati priliku da upoznaju velika imena svetskog rvanja. U toj organizaciji kažu da je volontersko iskustvo i dobra priprema za budući posao. Radom na velikim događajima stiču se radne navike, ispoljava se kreativnost i razvijaju veštine samosvesnosti, odgovornosti, komunikativnosti.

Sa jednog od brojnih druženja u organizaciji „Volontera Srbije“

Pored toga, volonterizam pruža mogućnost ulaska u svet velikih sportskih događaja i sagledavanja njihove organizacije iz drugačije perspektive.

Naši volonteri imaju interesantnu priliku da ugoste svoje kolege iz Azerbejdžana i ulepšaju im boravak u Zrenjaninu. Na ovaj način steći će nova poznanstva, usavršiti znanje stranih jezika i upoznavati druge kulture i običaje.

„Pored pristojnih uslova za boravak koji se očekuju od domaćina, svi koji se odluče na ovaj korak moraju biti druželjubivi i dobro poznavati engleski jezik. Gostima bi trebali da prezentuju mesta u Zrenjaninu koja su reprezentativna za obilazak“, kažu „Volonteri Srbije“.

 

VOLONTIRANJE NA SP U ZRENJANINU – ŠANSA ZA ODLAZAK U AZERBEJDŽAN

Iz organizacije „Volonteri Srbije“ navode da potpisivanje sporazuma o saradnji između Ministarstva omladine i sporta, Republike Azerbejdžan i Sportskog saveza Srbije,  na polju razmene volontera otvara nova vrata volonterizmu u našoj zemlji.

„Reč je o prvom međudržavnom sporazumu te vrste, koji će pružiti volonterima iz Srbije mogućnost da,u naredne dve godine, posete Azerbejdžan, ali i da budu domaćini svojim kolegama. Obe delegacije su imale želju da pored razmene iskustava omoguće volonterima stvaranje trajnih prijateljstava, stoga su sporazum formulisale tako da se oni međusobno ugošćavaju u svojim domovima.

Svi koji u tom periodu makar jednom prime kolegu iz Azerbejdžana u svoj dom, postaju kandidati za volontiranje na prvim Evropskim olimpijskim igrama koje će se održati 2015. godine u Bakuu. Gotovo je sigurno da će oni koji ostave dobar utisak na kolege dobiti barem jedno pozivno pismo za put u Azerbejdžan“, saopšteno je portalu I love Zrenjanin iz te volonterske organizacije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh