I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno više od 160 radnih mesta

Veliki broj nezaposlenih Zrenjaninaca danas je posetio jesenji Sajam zapošljavanja, u hali sportova „Medison“, koji je ove godine ponudio 161 slobodno radno mesto.

sajam_zaposljavanja_zrenjanin_hala_medison

 Sajam je, 17. put u kontinuitetu, organizovala Nacionalna službe za zapošljavanje – Filijala Zrenjanin, u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Za veliki broj nezaposlenih, različitih obrazovnih profila i stepena obrazovanja, radna mesta ponudile su 22 kompanije – Ogrev, Fulgar, Gomex, Dunav osiguranje, Točak Auto i druge. Najtraženiji su bili radnici za poslove rukovalaca građevinskim mašinama, vozača, prodavaca, prodavaca-kasira, mesara, kuvara, konobara, pica-majstora, saradnika za prodaju, radnika u proizvodnji i  pomoćnih radnika, agenata prodaje, komercijalista, knjigovođa i diplomiranih inženjera poljoprivrede.

I Taxi Zrenjanin

Povećana ponuda slobodnih radnih mesta za više od 30 lica sa visokom stručnom spremom, podatak je koji izdvaja današnji sajam od prethodno održanih.

sajam_zaposaljavanja_ljudi_popunjavaju_prijave_zrenjanin

Kompanija a.d. „Ogrev“ prvi put učestvuje na ovoj manifestaciji i u potrazi je za dva prodavca i jednim komercijalistom

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Kriterijumi prilikom odabira kandidata su zaista strogi. Tražimo ljude koji imaju dosta znanja,  požrtvovani su na poslu i žele da rade za zaradu a ne za platu, istakao je Ivan Radin ispred „Ogreva“.

Radin je dodao da godine nemaju veliki uticaj na izbor budućih radnika, ali da blagu prednost imaju mladi i da im se„najčešće prijavljuju osobe muškog pola, pošto je građevinski posao dosta težak“.

bosnjak_knezevic_sajam_zaposaljavanja_zrenjanin

Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak.

– Najveća nevolja našeg grada, u ovom trenutku, svakako je nezaposlenost. Broj ljudi koji su u prethodnih desetak godina ostali bez posla, bez obzira na novootvorena radna mesta, ekonomija i privreda ne mogu da uposle, izjavio je Bošnjak, uz nadu da će poslodavci pronaći adekvatnu radnu snagu i da će veliki broj nezaposlenih ubrzo naći posao i dobre i kvalitetne uslove za rad, rekao je prvi čovek grada.

Srednjobanatski okrug trenutno ima 17.400 nezaposlenih, dok na teriotriji opštine Zrenjanin ta cifra iznosi 9090.

Direktor zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Pero Knežević istakao je da se na osnovu ovih sajmova uočava stanje na lokalnom tržištu rada – odnos ponude i potražnje, što je bitna informacija i za Nacionalnu službu zapošljavanja ali i za lokalnu samoupravu jer se tako „kreiraju lokalni planovi, programi i mere aktivne politike zapošljavanja za naredne godine“.

redovi_sajam_zaposaljavanja_zrenjanin

Da veliki broj Zrenjaninaca ne bira radno mesto, potvrđuju Bogdan Borić i Nikola Lukić koji su, nakon završene Srednje hemijsko-prehrambene škole, rešili da posao pronađu na današnjem Sajmu.

– Optimisti smo i verujemo da ćemo naći dobar posao. Nije nam bitno gde ćemo se zaposliti već sticanje radnog iskustva pošto smo nedavno završili školu.

Sa druge strane, dvadesetdevetogodišnja majka dvoje dece Gorica Cukić, ističe da joj je bitno kod kog poslodavca će raditi i da tri godine bezuspešno pokušava da nađe posao.

Želela bih da radim u firmi koja će moći da redovno plaća penziono i socijalno osiguranje, kako ne bih strahovala da ću dobiti otkaz ako se razbolim ili da se neću moći pregledati kod lekara jer nemam overenu zdravstvenu knjižicu.

Na dosadašnjim manifestacijama posao je pronašlo skoro 2.700 radnika.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh