I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Na proleće nastavak izgradnje hrama na Zelenom polju

Budući pravoslavni hram na Zelenom polju koji će biti posvećen svetom Nikolaju Mirlikijskom Čudotvorcu, trebao bi da bude završen do kraja ove godine.

Prva faza nalivanja temelja je završena, a nastavak radova očekuje se na proleće, najverovatnije u martu, potvrdio je portalu otac Radivoj Nađalin.

temelji-hrama

Inicijativa za izgradnju hrama u naselju Zeleno polje pokrenuta je pre više od deset godina, ali nije bilo konkretnih poteza dok projekat nije dobio donatora. Hram će biti zadužbina rano preminulog arhitekte Vojislava Devića, čija će porodica donirati kompletna sredstva za izgradnju i tako ispuniti njegovu želju za života da u Zrenjaninu podigne velelepni hram.

PerSu marketi

Crkvena opština Zrenjanin i Grad Zrenjanin potpisali su ugovor o zajedničkom ulaganju kojim je određeno da grad obezbedi parcelu, a da Crkvena opština – odnosno donator uloži sredstva za izgradnju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Objekat će biti podignut na čistini koju okružuju Baranjska, Hercegovačka i ulica Milentija Popovića – na prostoru iza objekata Vatrogasne službe i Saobraćajne ispostave PU Zrenjanin.

Po želji zadužbinara, hram će biti izgrađen po uzoru crkve Svetih Apostola Petra i Pavla u Noćaju.

hram-nocajHram u Noćaju

U planu je da dužina spoljašnje strane budućeg hrama bude oko 20, a širina oko 13 metara – zajedno sa stepeništem i stazama, dok će površina unutrašnjeg dela objekta biti oko 160 kvadrata.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh