I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Na „Oktobarfestu“ se nazdravljalo na srpskom

Četrdeset osam Zrenjaninaca prvi put je organizovano posetilo ovogodišnju veliku pivarsku feštu u Bavarskoj – „Oktobarfest“.

Oni su se u subotu vratili u Zrenjanin puni utisaka, koje sa čitaocima portala I love Zrenjanin deli inicijator posete Minhenu – vlasnik „Lion puba“, Zoran Guteša.

– Ugostiteljstvom se bavim deset godina, i pivarstvo je moje interesno polje. Samo mesto, Terezin plac na kojem se Oktobarfest tradicionalno održava od 1810. godine, ima posebnu energiju. Festival svake godine poseti oko 7 miliona ljudi, otprilike isto toliko se i litara piva popije i pojede „planina“ kobasica, kolenica i ostalih bavarskih specijaliteta, a tu su i simboli Oktobarfesta – Bavarke odevene u tradicionalnim nošnjama koje mogu poneti i do 14 litarskih krigli. Kada bi se sabrali utisci svih pedeset putnika, mislim da bismo mogli da izdamo bestseler, kaže Guteša kroz smeh.

Oktobarfest

PerSu marketi

Pivo na Oktobarfestu točilo se u litarskim kriglama po prosečnoj ceni od oko 9,5 evra, ali Zrenjaninci kažu da vredi svaki cent.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pored dobre zabave obišli smo i čuvenu Hofenbrau pivnicu staru preko 400 godina, u kojoj je Hitler držao svoje govore. Pored šatri koje primaju oko deset hiljada ljudi, bilo je zanimljivo posetiti i velike ringišpile, vašarske čari Oktobarfesta, i posetiti fabriku  BMW automobila i muzej oldtajmera.

Oktobarfest3

Na pitanje da li će inspiraciju sa Oktobarfesta primeniti u svom lokalu, Guteša kaže :

– Godinama detaljno pratim i analiziram bavarska piva i bavarsku kuhinju. Želja mi je da Zrenjanincima omogućim da uživaju u tim čarima. Plan  je da u skorije vreme, pored postojećih raznovrsnih piva, u Pub ubacim i tradicionalna bavarska jela.

oktobarfest4

Zrenjaninci su bili veoma druželjubivi, i jedne večeri je cela šatra nazdravljala na našem jeziku. Ovaj put neću reći šta smo ih naučili umesto živeli, ali reći ću da smo se svi dobro nasmejali, kaže naš sagovornik.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh