I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Na korak do rešenja problema urušene Kuće Filkovića

Sudbina ruiniranog objekta u centru grada u javnosti poznatog kao Kuća Filkovića -uskoro će dobiti epilog.

Skupština grada danas je razmatrala predlog sporazuma koji su pre tri dana potpisali predstavnici Grada Zrenjanina i vlasnici tog objekta. Krajnji cilj sporazuma je pokretanje postupka otuđenja nepokretnosti kako bi se zgrada na kraju sanirala ili delom uklonila.

kuca-filkovica-dan-posle-i-love-zrenjanin

Stalni sudski veštak odredio je vrednost dela svakog vlasnika i nekretnine u celosti.

Fordomanija

Za sada je 11 fizičkih lica stavilo svoje potpise na zajednički sporazum, spremni da u saradnji sa Gradom reše ovaj dugogodišnji problem. Očekuje se da će isto postupiti i preostali, dvanaesti vlasnik. Neodlučnost tog vlasnika bila je tema današnje sednice Skupštine grada.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Odbornicima se za govornicom obratio zamenik gradonačelnika Saša Santovac. On je napomenuo da se većina zgrada u centru ne nalazi u potpunom vlasništvu grada, već i delom u privatnom, što otežava rešavanje problema.

– Oni koji imaju objekte u centru grada, moraju da počnu da vode računa i brigu o tim objektima. Što se samog objekta broj 26 tiče, on je zabranjen za upotrebu još 2009. godine i od tada stoji ograđen i urušen, pružajući sliku kakvu niko od nas ne želi da vidi u glavnoj ulici. Na rešavanju problema s ovom zgradom intenzivno smo radili poslednjih šest meseci. Održan je niz sastanaka s vlasnicima, s ciljem da konačno rešimo problem 26-tice, jer sporazum treba da potpiše 12 zainteresovanih strana. Svako od tih privatnih lica ima neki svoj interes i želju i želi, naravno, da izvuče maksimum iz svega toga. Ali, treba u tome imati i meru – rekao je Santovac i apostrofirao Sreda Pajića, jednog od suvlasnika zgrade, kao jedinog koji nije prihvatio ponuđene uslove, a vlasništvo nad delom objekta je stekao 2012. godine, kada ta zgrada već nije bila za upotrebu.

– Vrednost te imovine je jasno procenjena i prodaja ne može da se izvrši ispod te početne vrednosti. Motiv Pajića je, realno posmatrano, opravdan, ali ono što mislim da u ovom trenutku nije u redu je da on blokira celokupno uređenje ovog prostora. Mi smo odlučili da ovaj sporazum danas verifikujemo, zato što očekujemo da pomenuti pojedinac, koji jedini nije potpisao sporazum, to uradi u toku današnjeg dana, jer nam je cilj da to što pre javno oglasimo i problem rešimo. Ne želim da razmišljam da je ova odluka Sreda Pajića politički motivisana, ali i ne isključujem tu mogućnost. Ako su svim potpisnicima ponuđeni isti uslovi i ako ih je 11 strana prihvatilo i njima je zadovoljno, ne mogu da razumem da samo jedna strana to ne prihvata – naveo je Santovac i uputio molbu Pajiću da i on danas, ili najkasnije do ponedeljka, potpiše sporazum.

Izvor: I love Zrenjanin, zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh