I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Na javnim radovima angažovano 76 nezaposlenih

Na teritoriji Srednjobanatskog okruga, u ovoj godini realizuje se 10 projekata javnih radova. Dva projekta sprovode se u opštinama Novi Bečej, Sečanj i Žitište, jedan na području opštine Nova Crnja, dok se u Gradu Zrenjaninu i okolnim naseljima trenutno sprovode tri projekta.

Prema rečima Aleksandre Štrbac iz Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu, javni radovi se organizuju u oblasti uređenja infrastrukture, zaštite životne sredine i  socijalnih, humanitarnih i kulturnih aktivnosti.

IMG_3019 obrada

„Javni radovi na teritoriji Zrenjanina i okolnih naselja počeli su da se realizuju prvog jula, trajaće od 2 do 4 meseca, a na njima će biti angažovano petnaest lica“, rekla je Štrbac za naš portal.

PerSu marketi

Izvođač javnog projekta  „Pomoć u kući za ostarele osobe sa elementima bazične nege“ je Biskupijski Karitas iz Zrenjanina. Na ovom javnom radu, u trajanju od četiri meseca, biće angažovana dva lica sa evidencije zrenjaninske Filijale za zapošljavanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Medicinske sestre Lidija Aguši Čordaš i Erika Siveri angažovane su na ovom javnom radu. One pružaju uslugu medicinske nege težim bolesnicima i zadužene su za održavanje higijene, merenje pritiska i nivoa šećera, a po potrebi i za pomoć u kući“, rekla nam je Štrbac.

IMG_8045 gotovo

Ona je dodala da ove dve medicinske sestre pružaju usluge u kućama 30 korisnika na području Zrenjanina.

„U većini slučajeva je reč o nepokretnim korisnicima i ležećim bolesnicima kojima je nužna redovna nega. Kako bi usluga na terenu bila potpuna, Karitas je na revers za jedan broj korisnika ustupio opremu i pomagala – bolesničke krevete, dekubitalne dušeke i kolica“, navodi Štrbac.

Koordinator na ovom javnom radu, Tibor Halmai, ističe da je organizacija Biskupijski Karitas Zrenjanina do sada četiri puta realizovala projekte javnih radova u Zrenjaninu.

„Redovno angažujemo osobe za obavljanje aktivnosti u okviru kućne nege i pomoći u kući. Te osobe su zadužene za pružanje usluga geronto-domaćica i medicinskih sestara. Obe medicinske sestre koje trenutno angažujemo imaju sertifikat Karitasa da su obučene geronto-domaćice“, navodi Halmai.

IMG_8051 gotovo

Halmai ističe i podatak da je do sada na ovim projektima bilo angažovano 11 nezaposlenih lica – od kojih njih šestoro i danas radi u Karitasu, dodajući da je to način da projekti budu održivi.

Javni radovi predstavljaju meru aktivne politike zapošljavanja čiji je osnovni cilj zapošljavanje teže zapošljivih lica na određeno vreme.

Na projektima javnih radova, angažovano je ukupno 76 nezaposlenih lica različite stručne spreme. Njihova mesečna zarada kretaće se od 23 do 26 hiljada dinara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh