I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Na Dan oslobođenja grada – izložba „Antifašistička tradicija u Zrenjaninu“

U holu Kulturnog centra Zrenjanina 2. oktobra, na Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu, biće otvorena izložba „Antifašistička tradicija u Zrenjaninu“.

antifazizam

Izložbu su priredili članovi NVO „Zrenjanin Eksplorativa“, udruženja posvećenog negovanju i istraživanju lokalne istorije. Izložbena postavka obuhvata uglavnom fotografsku građu, kako arhivske provenijencije, tako i onu nastalu „terenskim radom“ – dokumentovanjem lokalnih spomen-obeležja posvećenih negovanju antifašističke tradicije i stanju u kom se oni danas nalaze. Autori izložbe su Aleksandar Stefanov i Aleksandar Radlovački. Grafički dizajn: Vuk Gurjanov.

– U 2015. godini svet obeležava punih sedam decenija od pobede nad jednim od najvećih zala koje ga je zadesilo u 20. veku – fašizmom. Grad Zrenjanin, koji je imao tu sreću da nešto ranije (1944.) bude oslobođen od fašističke pošasti, platio je krvav danak ovoj totalitarnoj ideologiji koja je četrdesetih godina prošlog veka zavila čovečanstvo u crno. Zbog tog danka, kao i zbog antifašističke tradicije koju je od završetka Drugog svetskog rata do danas negovao, Zrenjanin je u prilici da se na adekvatan način pridruži obeležavanju 70. godišnjice pobede nad fašizmom, naveli su autori izložbe u pozivu na događaj.

I Taxi Zrenjanin

Otvaranje izložbe je u 19 sati.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh