I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Na badnje veče Simeona Rimai pronašla zlatni dukat (VIDEO)

Na Badnje veče u Zrenjaninu i okolnim mestima bilo je svečano u svim pravoslavnim hramovima.

Služene su liturgije te su osveštani i paljeni badnjaci. Najradosniji hrišćanski praznik građani su dočekali i na ulicama paleći badnjake ispred kuća uprkos velikoj hladnoći i još ledenijem vetru.

Svetu liturgiju pred hramom Uspenja Presvete Bogorodice služio je otac Radivoj Nađalin sa sveštenstvom, a građanima se čestitkom obratio i gradonačelnik Čedomir Janjić. Gradska uprava ovom prilikom obezbedila je i prigodne poklone najmlađima.

I Taxi Zrenjanin

U hramu Vaznesenja Gospodnjeg na Bagljašu po prvi put je služena liturgija. Protonamesnik Slobodan Čestić je čestitajući vernicima ovaj praznik zahvalio i svima koji su se zalagali da ovaj hram bude izgrađen, a kroz neko vreme i dovršen. Nakon osveštanja i paljenja badnjaka osveštana je i česnica dar buregdžinice „Vardar“ i gospodina Milosava. Ovom prilikom najavljeno je i da će darodavac za sledeću godinu biti Dragan Tišma.  Veliku radost svojoj porodici priredila je mala Simeona Rimai koja je pronašla dukat.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U susret najvećem hrišćanskom prazniku Božiću, prazniku mira, radosti i ljubavi, svečano je bilo i u Mužlji. Meštani ove Mesne zajednice su tradicionalnim paljenjem Badnjaka na dečijem igralištu, koje se nalazi u ulici Vereb Zoltana, svima poželeli mnogo dobrog zdravlja, sreće i nasmejanih trenutaka. Dok su Badnjaci goreli, prisutni su mogli da se posluže kuvanim vinom i raznim poslasticama, a svečanost su svojim korinđanjem – recitovanjem prigodnih božićnih pesama, ulepšali najmlađi Mužljanci.

Našom kamerom zabeležili smo paljenje badnjaka u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Svetosavskoj ulici i hramu Vaznesenja Gospodnjeg na Bagljašu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh