I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Problematični kanal u MZ „Nikola Tesla“

Na kanalu iza glavne gradske pijace nekoliko dana nakon čišćenja i odnošenja 40 tona smeća, pojavila se nova divlja deponija.

Savet mesne zajednice ukazao je danas na probleme sa kojima se susreće u projektu čišćenja kanala za koji su Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i „Vode Vojvodine“ izdvojili tri miliona dinara.  

kanal-22
Kanal koji je u vlasništvu Javno vodoprivrednog preduzeća „Vod Vojvodine“ bio je u lošem stanju više od pet decenija, a kada je projekat o njegovom čišćenju odobren, na terenu je došlo do novih saznanja. Na početku čišćenja je odneto 40 tona smeća, a posle nekoliko dana, na istom mestu se ponovo pojavila nova količina smeća.

„Utvrđeno je da su građani na nekoliko mesta zatrpali kanal i sazidali nelegalne objekte. Stručna lica su konstatovala da je delom zbog toga nemoguće prokopavati kanal po planu stare trase. Pokušali smo da sa građanima i rukovodstvom preduzeća „Srednji Banat“ koje izvodi radove, pronađemo alternativno rešenje da se promeni trasa kanala, i da nova trasa prolazi kroz posed vlasnika parcela koje se graniče sa tom lokacijom. Vlasnici parcela su bili protiv takve odluke, a mi smatramo da je potrebno pokrenuti spor protiv nesavesnih građana i protiv „Voda Vojvodine“ zbog „nedomaćinskog“ vođenja računa o kanalskoj mreži u tom delu Zrenjanina“, saopšteno je iz te mesne zajednice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Oni traže da Grad Zrenjanin od „Voda Vojvodine“ preuzme nadležnost nad održavanjem kako građani u budućnosti ne bi imali problem sa otpadom i poplavama.

„Ukoliko bi se uredio, pojas oko kanala bi mogao biti interesantan investitorima kao lokacija za ulaganje. Površina koja je trenutno pod trskom iznosi oko 200 hektara“ podsetila je Svetlana Đajić, član saveta Mesne zajednice „Nikola Tesla“.

Sporni kanal delom zahvata i teritorije Mesnih zajednica „Žarko Zrenjanin“ i „Gradnulica“.    
 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh