I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Mužljanski penzioneri za primer mlađim generacijama

Na teritoriji Mesne zajednice Mužlja više decenija deluju dva penzionerska udruženja – invalidska i starosna.

Njihovi članovi su prepoznatljivi po marljivom radu i slogi, zbog čega se na njihovu pomoć često oslanjanju i ostale civilne organizacije.

penzioneri-muzlja

Nedavno je u Domu penzionera u Mužlji održana izborna skupština Udruženja starosnih penzionera na kojem je za predsednika izabran Ištvan Parigros, a za potpredsednika Mihalj Halai. Članovi novoizabranog predsedništva su Ilbolja Teglaši, Vera Laslo, Tibor Verebeš, Đerđ Kovač, Đerđ Đember, Andraš Nađ i Ferenc Đember, dok su Lili Bodo Molnar, Ilona Koša i Đerđ Vaci izabrani u nadzorni odbor.

I Taxi Zrenjanin

Izborna skupština je počela minutom ćutanja u počast nedavno preminulim predsednicima pomenutim udruženjima, Mihalju Baranjiju i Šandoru Teglašiju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pozdravljajući prisutne članove i Ljiljanu Petrov, predsednicu Opštinskog Udruženja Penzionera Zrenjanin, Ištvan Parigros se osvrnuo na prethodnu godinu, tokom koje su u okviru Dana planete Zemlje penzioneri učestvovali u čišćenju i uređenju sela, sadnji stabala i uređivanju dvorišta ispred doma udruženja, zatim su u saradnji sa Mesnim odborom SVM okrečili zidove nekadašnje kuglane, bioskopa, mesne zajednice i Kluba Mužljanaca, pružili pomoć takmičarima koji su pošlog leta učestvovali na Durindu – festivalu narodne muzike i folklora mađarske nacionalne zajednice u Vojvodini, najsiromašnijim članovima su po povoljnim cenama obezbedili ogrev za zimu i pripremili božićne poklone za socijalno ugrožena lica. U okviru udruženja postoji i sportska sekcija, čiji su članovi učestvovali na penzionerskim olimpijskim takmičenjima i postigli vrlo zapažene rezultate.

Govoreći o planovima za ovu godinu, Parigros je najavio radnu akciju koja će biti održana 25. aprila kada će njihovi članovi uz pomoć Saveta mesne zajednice, izvršiti popravke na prostoriji javnog toaleta, koja se nalazi u vrlo lošem stanju. Pored toga, u planu su i proslava Prvog maja, održavanje čajanki, putovanja u banje, kao i takmičenja u kuvanju mađarskih kulinarskih specijaliteta.

izborna-skupstina-muzlja

Izbornoj skupštini su prisustvovali i predstavnici civilnih organizacija i nekoliko članova Saveta Mesne zajednice Mužlja.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh