I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Mužlja: Meštanke za primer

Na teritoriji Mesne zajednice Mužlja deluju mnoge civilne organizacije, čiji članovi za cilj imaju negovanje i očuvanje mađarskih običaja i tradicija na ovim prostorima.

Među njima su i članice Kluba Žena, koje 40 godina svojim marljivim aktivnostima stvaraju i čuvaju nacionalne vrednosti.

mestanke-muzlja

Obeležavajući 125 godina od naseljenja Mužlje, članice su u prostorijama Kluba Žena u dvorištu nekadašnje „Piroš Čizme“, otvorile izložbu zidnih pisanih rukotvorina. Među raznim maštovitim rukotvorinama mogu se videti i one kreacije koje datiraju još iz vremena naših predaka. Izložbu su nedavno u pratnji svojih vaspitačica – Eržebet Bognar, Magdolne Sitaš, Brigite Juhas i Valerije Kurunci – posetili i mališani vrtića „Snežana“, kojima je dobrodošlicu poželela predsednica Kluba Aranka Palatinuš i ispričala im istoriju nastanka ovih radova. Zahvaljujući vrednim rukama Eržebet Fodor i Margit Tadejin, mališani su posluženi slatkim kolačima.

PerSu marketi

Da je očuvanje životne sredine obaveza svih nas i da se o njoj treba često brinuti pokazale su članice ženskog Foruma SVM, koje su u saradnji sa Savetom mesne zajednice ulepšale park između katoličke crkve i zgrade nekadašnjeg bioskopa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

mestanke-muzlja1

One su sakupile smeće, očistile zelenu površinu parka i u velike dvorišne sasksije zasadile cveće. Sledeća akcija ulepšavanja biće održana ispred Doma zdravlja, gde će takođe saditi cveće i ofarbati dvorišne saksije dobijene od JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

mestanke-muzlja2

 

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh