I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

„Mrkšićevi salaši“ otvorili pogon za zamrznuto lisnato testo

Zemljoradnička zadruga Mrkšićevi salaši otvorila je danas pogon za proizvodnju lisnatog zamrznutog testa. U novom, savremenom pogonu koji će dopuniti pekarsku proizvodnju kojom se Salaši godinama bave, posao je dobilo 25 mladih radnika.

Mrkšićevi salaši otvorili pogon za zamrznuto lisnato testo
Pogone je danas otvorio ministar poljoprivrede Goran Knežević koji je podsetio na važnost ulaganja stranih investitora, ali da je veći značaj u razvijanju domaće proizvodnje i napredovanju naših preduzetnika. Knežević je najavio da će država u seoskim sredinama poput Srpskog Itebeja u kojem se nalazi zadruga „Mrkšićevih salaša“, materijalno podržavati ovakve investicije.
U pekari ove zemljoradničke zadruge koja postoji dve decenije, svakodnevno se proizvode osnovne i specijalne vrste hlebova, bela i lisnata peciva, kore za pitu i podloge za pizzu.

lisnato testo
Dnevno se iz pekarskog pogona isporuči 15.000 vekni hleba dok, gledano na mesečnom nivou, na tržište izađe oko 80.000 pojedinačnih peciva. U novom pogonu proizvodiće se 500 kilograma lisnatog zamrznutog testa na sat.

Vlasnik zadruge Vojislav Mrkšić najavio je da će današnjeg otvaranja, uslediti proširenje kapaciteta klanice za preradu mesa čime će se stvoriti uslovi za zapošljavanje još 50 radnika.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh