I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Motel i Peskara spremni – Tisa ove godine bez izletnika?

Do prvomajskog izleta ostalo je nekoliko dana, a izletnici će i ove godine moći da provedu vreme u prirodi boravkom na nekim od uređenih izletišta. Ove godine, na pojedinim lokacijama biće pripremljen i zanimljiv sportsko rekreativni sadržaj. U Javnom preduzeću „Turistički centar grada Zrenjanina“  kažu da već izvesno vreme pripremaju lokacije i program, te da će 1.maja sve biti spremno.

izletiste-tisa-zrenjanin-002

„Svi koji odluče da praznik provedu na Motelu „Šumica“ imaće priliku da uživaju u prijatnom ambijentu u prirodi“, kaže Sanja Petrović, šef sektora za turizam u tom preduzeću. „Program će zvanično početi 1. maja u 12 časova, padobranskim skokovima. Nakon toga će uslediti muzički deo koji će trajati do 17 časova, a u okviru kojeg će nastupiti grupe „Ego“ i „Vremeplov“. Idućeg dana muzika će biti puštana sa centralnog razglasa“, istakla je Petrovićka.  Tokom prvomajskih izleta, na Motelu će biti zastupljena i bogata ugostiteljska ponuda sa štandovima za prodaju brze hrane, toplih, hladnih napitaka i sladoleda.

Ovih dana se preduzimaju neophodne mere za uređivanje prostora za boravak posetioca. „Prvo košenje trave je već obavljeno i sada čekamo da grad sprovede akciju suzbijanja krpelja. Nakon toga, neposredno pred praznik, obavićemo još jedno košenje trave, kako bi izletište u potpunosti bilo uređeno, prohodno i bezbedno za posetioce“, dodala je naša sagovornica.

PerSu marketi

Izletnike ove godine spremno dočekuje i Peskara čija voda još ne zadovoljava temperaturne uslove za kupanje, ali će posetiocima biti na raspolaganju za izlet i druženje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

kupaliste-peskara-zrenjanin-002

„Ugostiteljski objekti na ovoj lokaciji počli su da rade i u potpunosti su spremni za ovogodišnju sezonu. Ponuda na Peskari za sada je ograničena samo na kopno, jer će kupališna sezona zvanično početi 15. juna – kada počinje da radi i spasilačka služba“, dodala je Petrovićka.

Za razliku od ova dva zrenjaninska izletišta, situacija na Tisi je dosta problematična.

izletiste-tisa-zrenjanin-001

„Trenutno ne postoji kopnena veza sa kampom na Tisi. Put je poplavljen, a prema nekim najavama realno je očekivati još jedan talas, koji može dovesti do daljeg podizanja nivoa vode i do izlivanja Tise iz rečnog korita. U tom slučaju i kamp bi bio poplavljen, pa je u ovom trenutku nezahvalno pričati o planiranju prvomajskog uranka na ovom izletištu. Ukoliko ipak ne dođe do izlivanja, voda se povuče sa prilaznog puta i zemljište se osuši – kamp i izletište će biti otvoreni, ali to će se znati tek za nekoliko dana, jer je situacija još uvek neizvesna“, rekla je naša sagovornica.

IMG_0792U JP „Turistički centar grada Zrenjanina“ apeluju na sve posetioce da se pridržavaju osnovnih pravila ponašanja na izletištima, kako bi izbegli eventualne neželjene situacije, kojih je bilo ranije.

„Na Motelu Šumica postoje mesta koja su predviđena za pečenje roštilja, pa molimo građane da pale vatru isključivo na tim mestima, a ne svuda po izletištu. Takođe, na izletištima su postavljene kante za smeće, a za vreme praznika posetiocima će na Motelu biti na raspolaganju i dežurni radnici našeg preduzeća, od kojih će moći da uzmu džakove za smeće, kako ne bi bacali otpatke svuda po izletištu“, poručila je Petrovićka.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh