I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Moskovski duet Hikvadrat notama spojio Srbiju i Rusiju (VIDEO)

Mihail Haritonov i Andrei Hamhidko okupljeni pod umetničkim imenom Hikvadrat predstavili su se svojim inspirativnim muzičkim programom zrenjaninskoj publici.

Ovu dvojicu multimedijalnih umetnika iz Moskve nemoguće je svrstati u bilo koji muzički žanr niti oni to žele. Pesme i stihovi plod su njihove lične inspiracije i nečega što ih ispunjava ali isto to žele da prenesu na publiku.  Inspiracija je sve ono što ih okružuje u njihovoj domovini poput reke Potudan, Voronješke, Vasiljevskog ostrva i drugo. Andrei piše tekstove, a Mihail muziku i od toga zajednički grade celinu. Pesme i stihove tokom izvođenja prate slajdovi na srpskom.  Deo ove grupe su i Igor Konjuhin, Denis Seleznev i Sergei Černji.

– Trudimo se da uspostavimo kontakt sa publikom, da probamo da nađemo „zajednički“ dijalog koliko je to moguće. Tokom ove turneje na naš način spajamo Beograd i Belgorod i Zrenjanin i Stari Oskol – kažu članovi Hi-kvadrata.

Hikvadrat među trubama u Guči

Prvi nastup ovog dueta u Srbiji bio je u prestonici trube, Guči. Kako sami kažu dosta su slušali i o Srbiji i o Guči tako da su rado prihvatili poziv tamošnjih domaćina da nastupe. – Nakon tog nastupa stekli smo i sada tamo imamo prave prijatelje, a isto tako svakim nastupom u Srbiji taj krug se širi – kaže Andrei.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Naša prva asocijacija na Rusiju koliko god znali o njoj je votka. Kako vi poimate Srbiju? – Srbija je pravoslavlje, neko ko sledi svoj put.  Srbija je i FK Partizan – rekoše nam na naše iznenađenje obojica umetnika. – Navijamo mi i za C. Zvezdu kad igra protiv bilo koga, sem protiv FK Partizan – dodali su.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh