I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Mobilni telefoni izbacili iz upotrebe telefonske govornice

Pojava mobilnih telefona u potpunosti je iz upotrebe potisnula nekada popularne javne telefonske govornice. Osim što se gotovo više i ne koriste, u Zrenjaninu su govornice, baš kao i urbani mobilijar, stradale od strane vandala. Jedan broj demoliranih govornica u kojima su bili montirani telefonski aparati, već je uklonjen, a za retke korisnike ostavljeni su samo ispravni aparati.

U kompaniji „Telekom Srbija“ za portal I love Zrenjanin kažu da u našem gradu ima 50 ispravnih govornica, iako se ne stiče takav utisak.

– Poslednjih nekoliko godina primetan je pad u korišćenju Halo govornica, a jedan od uzroka tome je svakako činjenica da sve veći broj ljudi koristi mobilni telefon kao glavno sredstvo komunikacije. Nadležne službe Telekoma Srbija redovno kontrolišu ispravnost preostalh govornica i intervenišu po potrebi. Telekom Srbija će nastaviti i u budućnosti da pruža ovu uslugu građanima, kažu u ovoj kompaniji.

PerSu marketi

Kartice koje funkcionišu po principu kredita, ne mogu se kupiti više u svakoj trafici u gradu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– „Impel“ nema halo kartice u prodaji. Poslednju nabavku smo imali 2014. godine, i više ih nema u ponudi. Kada je reč o prodaji, već 2014. godine je zabeležen veliki pad, i te godine smo prodali 294 komada, kaže za I love Zrenjanin vlasnik firme „Impel“ Dragan Vidaković.

U Telekomu podsećaju da se kartice mogu nabaviti u njihovim poslovnicama.

-Cena označena na Halo kartici ujedno je i iznos kredita koji imate za obavljanje razgovora, a cena minuta razgovora ista je kao kada pozivate sa vašeg fiksnog telefona. Minut poziva ka fiksnim brojevima u domaćem saobraćaju iznosi 1,20 dinara, dok je minut poziva ka mobilnim mrežama u domaćem saobraćaju 8,00 dinara. Hitne službe, kao što su policija (192), vatrogasci (193) i hitna pomoć (194), sa Halo govornice mogu se pozvati besplatno, navode u ovoj kompaniji.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh