I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Mladi kuvari našeg grada svoju užinu sami spremaju i uživaju [VIDEO]

Nedavno su nas učenici Srednje ekonomske skole Jovan Trajković – smera kuvarstvo, obradovali poslasticama vlastitog umeća.

Kuvari-jovan-trajkovic-zrenjanin

Kuvari srednjoškolci u akciji

Naime 6 dvočlanih ekipa ove srednje škole pod vođstvom njihovog profesora Borisava Lovića, takmičilo se u okviru karavana koji obilazi vise gradova u Srbiji, a koji nosi ime „Slatka mala izvrnuta torta“.

Zadatak je bio napraviti po jednu posnu tortu i jedan posni kolač.

I Taxi Zrenjanin
  • Prva dva mesta zazuzele su ekipe iz naše skole sa ponosom nam kaze prof. Lović na poslednjem času praktične nastave u ovom polugodištu u kabinetu za kuvarstvo. Ovo su đaci drugog razreda srednje škole. Stručnu praksu imaju priliku da obavljaju u nekoliko objekata sirom Zrenjanina gde stiču neophodno i vredno iskustvo koje će im trebati kada završe srednju školu.
Medalje kulinarstvo

Pehar i medalje naših kuvara

Lović ponosno ističe da u tim objektima đaci neretko kasnije pronađu i zaposlenje, naravno ukoliko pokažu volju, želju i znanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dok vodimo razgovor sa profesorom, takođe mladim kulinarskim šampionom, o kome smo ranije pisali, đaci vredno pripremaju supu, gratinirane raviole punjene bolonjez sosom i prelivene bešamelom, a u međuvremenu se za desert spremaju oblatne.

Osim što ovde u kabinetu svaki put naučimo nešto novo, lepo se i družimo – kaže nam jedan od đaka.

Svaki put kada imamo praksu u ovom kabinetu, sami sebi spremamo užinu, umesto da stotinjak dinara potrošimo na trafici ili u pekari, mi od tih para kupimo namirnice i spremamo nešto po našoj zelji, a usput uz profesora naučimo mnogo malih, ali znacajnih stvari. Tako je i danas, sve osim sokova smo sami spremili – sa ponosom nam kazu ovi mladi vredni ljudi.

Na takmičenju „Slatka mala izvrnuta torta“ učestvovalo je ukupno 10 ekipa, a ekipa u sastavu Marija Đukic i Mirjana Šavija, koja je nosila ime „Moderne domaćice“ za cimet tortu i bombice od smokvi osvojila je zlatnu medalju i pehar.

Ekipu „Medeni kolačići“ sačinjavali su Marko Kalaba i Stevan Bećirović, a oni su za svoju jabuka tortu i posna gnezda od lesnika nagrađeni srebrnom medaljom.

Kuvari Zrenjanin

Ostale ekipe srednje škole „Jovan Trajković“ sačinjavali su Jožef Sitaš, Armando Bajrami, Isidora Stijačic, Milana Stojšin, Marko Bošnjakov, Lazar Nikolić i Boris Mađarov.

Kako je sve izgledalo pogledajte na ovom video snimku

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh