I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Mladi iz Ečke obnovili park u svom selu

Ofarbane klupe, prigodne kante za otpatke i uređeno dečije igralište, rezultat su akcije „Sačuvajmo park“ u kojoj je veliki broj mladih Ečana, proteklog vikenda uredilo prostor na otvorenom. Njihova zajednička želja je da doprinesu kvalitetnijem društvenom životu u svom selu.

Projekаt je sprovela neformаlnа volonterska grupа „Mlаdi Ečkа“, u okviru progrаmа „Mlаdi su zаkon“, a logistički sаrаdnik je Kаncalаrijа zа mlаde grаdа Zrenjаninа. U aktivnostima su učestvovali i člаnovi grаdskog Sаvetа zа mlade, a akciju je obišаo i Dаrko Bаđok, pokrаjinski poslаnik iz Zrenjаninа. 

 volonteri_rad_akcija_projekat_park_ecka_zrenjanin

Organizatori su poručili da su zadovoljni odzivom mladih koji je bio veći od očekivanog – od planiranih 30 učestvovalo je 50 volontera uzrasta izmedju 15 i 30 godina. Jedan od ciljeva ovog projekta, pored uređenja prostora na otvorenom, bio je i podsticanje mladih nа аktivnije učešće u društvu kroz volonterski rad.

I Taxi Zrenjanin

 park_ecka_radna_akcija_projekat_zrenjanin

– Ovom radnom akcijom povratili smo prvobitni izgled parka. Aktivnosti su obuhvatale farbanje kompletnog igrališta, zamenu dotrajalih dasaka na klupama i njihovo ukrašavanje, postavljanje novih sedišta na ljuljaškama, klackalicama i vrtešci koje su ponovo u upotrebi. Sanirali smo i tobogane i uredili deo prostora u parku koji je pod zasadom ukrasnog drveća i cveća, ali nažalost ovim projektom nije obuhvaćeno dodatno sađenje stabala ili cveća, što želimo da učinimo u narednom periodu, izjavio je koordinator projekta Kadarjan Kristijan za portal I love Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

ljuljaska_ecka_park_projekat_zrenjanin

Kadarjan je dodao da u parku postoji još prostora koji se mogu urediti dodavanjem interesantnih sprava za igranje ili izgradnjom mini teretane na otvorenom.

– Ona je naš plan kao sledeći korak u uređenju parka. Cilj nam je da deci podarimo mesto u kom bi mogli da svoje slobodno vreme provode kvalitetno, ali i da im obezbedimo bavljenje fizičkim aktivnostima koje su danas, usled progresije savremene tehnologije, umanjene u velikoj meri. 

 volonteri_sacuvajmo_park_ecka_zrenjanin

Sudeći prema komentarima mladih i njihovih roditelja – akcija je uspešno završena. Od sada će sve veći broj Ečana moći da provodi svoje slobodno vreme uživajući u lepoti i mogućnostima koje park pruža.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh