I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Mladi će odlučiti da li je „Vreme za Evropu“

Svečanim  uručenjem sertifikata polaznicima prve generacije programa „Vreme je za Evropu“ okončan je jedan ciklus projekta Udruženja „Evropska generacija“.

 

„Vreme je za Evropu!“ je program koji realizuje udruženje Evropska generacija  uz pomoć Grada Zrenjanina. Sa aspekta informisanja, mladi koji prolaze program informišu se o samom procesu evropskih integracija, značaju koji EU ima za Srbiju, načinu funkcionisanja EU, kao i osnovnim evropskim vrednostima.

Polaznicima  su se ovom prilikom obratili Ivan Mikalački, ispred Kancelarije za mlade, Marko Miškeljin predsednik „Evropske generacije“ i predavači na programu Zoran Davidovac i Srđan Barac. Ispred lokalne samouprave obratio se Duško Radišić.

–  Mladi će biti ti koji će prilikom referendumskog izjašnjavanja doneti odluku o ulasku Srbije u Evropsku uniju te je zato bitno da budu adekvatno i objektivno informisani, da im se već sada razbiju predrasude  – kaže Srđan Barac jedan od pokretača projekta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

 

Evropska generacija je udruženje mladih osnovano 22.10.2008. u Zrenjaninu sa ciljem unapređivanja znanja i veština mladih ljudi.

Učesnici programa imali su priliku da se upoznaju sa radioničarskim načinom rada tokom kojeg su radili sa predavačima koji su obučeni za rad po metodologiji Evropskog pokreta u Srbiji. Mladi su tokom priprema i održavanja Evropskog časa razvijali svoje prezentacijske veštine i na taj način stekli više samopouzdanja tokom javnog nastupa. Sva ova znanja i veštine, mladi će moći da koriste i dalje usavršavaju budući da im je konstantno ukazivano na značaj  tzv. „mekih veština“ za poboljšanje njihove zapošljivosti.  Među posebnim ciljevima projekta su: podizanje nivoa znanja mladih o Evropskoj uniji, predstavljanje pogodnosti koje mladi ljudi mogu imati u procesu integracije naše zemlje u evropske strukture, informisanje srednjoškolaca o trenutnom položaju Srbije u procesu evropske integracije i razbijanje predrasuda, podizanje nivoa svesti o neophodnosti učešća mladih u promociji evropskih vrednosti u sredini u kojoj žive, kako bi postali aktivni članovi društva i podržali proces integracije naše zemlje u evropske strukture.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh