I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ministarka zdravlja : Kontrola zdravstva na Dan državnosti

„Zrenjanin je sredina u koju uvek rado dolazim, a danas sam želela da vidim kako u njemu funkcioniše zdravstvena zaštita tokom Dana državnosti“, izjavila je u poseti našem gradu ministarka zdravlja, Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka je najpre razgovarala sa rukovodstvom grada o aktuelnim problemima u zdravstvu,  i eventualnim kadrovskim promenama. U razgovoru sa ministarkom, rukovodstvo grada je skrenulo pažnju na pojedine operativne probleme sa kojima se Zrenjanin, kao centar Srednjebanatskog regiona suočava. „Očekujem da će se ova vrsta saradnje i direktnih razgovora sa ministarstvom nastaviti i ubuduće, te da će to rezultirati zajedničkim uspehom ostvarenim u oblasti zdravstva“, rekao je gradonačelnik Ivan Bošnjak.

 Slavica Djukic

 Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Radovan Bulajić uputio je molbu i predlog  Ministarstvu zdravlja da podrži grad u preuzimanju bivše očne bolnice. „Ideja je da se u ovom objektu, koji je trenutno prazan, otvori Dom za zbrinjavanje beskućnika i određenog broja pacijenata koji nisu u stanju da sami o sebi vode računa, ali isto tako i da se u jednom delu tog objekta otvori narodna kuhinja“, istakao je Bulajić. On je dodao da taj objekat vrlo brzo može da bude u funkciji, jer već postoje sponzori koji su zainteresovani za njegovo opremanje. 

PerSu marketi

Nakon zvaničnog razgovora sa gradskim predstavnicima, ministarka zdravlja je posetila i Dečiji dispanzer Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“.  „Želela sam da vidim kako funkcioniše zrenjaninski Dom zdravlja, jer 80% građana svoje zdravstvene potrebe obavlja upravo u njegovimm zdravstvenim jedinicama. Takođe, želim da vidim i kako pacijenti ocenjuju nivo zdravstvene zaštite koji ovde dobijaju“, dodala je Đukić Dejanović. Ona je istakla da će Ministarstvo zdravlja i ubuduće poštovati standarde koji određuju koliko se lekara zapošljava na određen broj stanovnika, ali je dodala da se u slučaju Zrenjanina, zbog njegove razuđenosti moraju uvesti i neke izmene po tom pitanju. Upravo zato će ubuduće prioritet imati povećanje broja terenskih vozila, mobilnih ekipa i opreme koja se koristi u te svrhe.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Slavica

Đukić Dejanović je podsetila i na dešavanja koja su trenutno aktuelna u radu Ministarstva zdravlja. Jedno od njih se odnosi na izjednačavanje privatnih i državnih apoteka, kako bi se lek na recept mogao podići u obe ustanove. Ona je navela podatak da je do sada više od 200 privatnih apoteka potpisalo ugovor sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje, i da se očekuje da će taj broj iduće godine biti udvostručen.

Ministarstvo zdravlja staviće akcenat u narednom periodu na uvođenje takozvanog „obnovljivog recepta“, za pacijente koji se kontrolišu na 3-4 meseca. „Ministarstvo uveliko radi na tome da omogući građanima da te medikamene podižu u apotekama, bez obaveze da svakog meseca odlaze lekaru opšte prakse kako bi im prepisao lek“, rekla je Đukić Dejanović.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh