I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ministar Vanja Udovičić zadovoljan realizacijom projekta „Edukacijom do posla“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu i Višu tehničku školu strukovnih studija u nameri da se upozna sa tokom realizacije projekta „Edukacijom do posla“ koji podržava ministarstvo na čijem je čelu.

vanja-udovicic-zrenjanin2

Projekat obuhvata ukupno 90 studenata i polaznika koji se obučavaju za poslove u kompaniji NIS i veštine programiranja koje vodi kompanija „Levi9“. Njih 20 obučava se za zavarivače, 30 za pomoćne radnike na bušenju i održavanju sistema u kompaniji NIS, dok „Levi9“ radi sa 40 polaznika na osnovama programiranja.

Krajnji cilj je da oni koji prođu ove obuke, dobiju radna mesta u tim kompanijama o čemu su otvoreno razgovarali sa ministrom.

Fordomanija

– Projekat na koji se prijavi 396 mladih ljudi za 90 radnih mesta jeste pokazatelj da je ovo jedan od najboljih projekata. Veliku zahvalnost imam prema kompanijama NIS i Levi9 koje su od starta pokazale zainteresovanost i upravo je ovo poruka za sve ostale kompanije koje sarađuju ne samo sa Ministarstvom omladine i sporta i Fondom za mlade talente već i drugim ministarstvima, da se uključe u ovakve programe. Ovo i jeste pravi put da pokažemo mladima da vodimo računa o njima, da pokažemo da ne razmišljamo samo kako da oni završe školu i da odu, već da nađu posao kako bi ostali u svojim gradovima, da ostanu u Srbiji, da ovde zasnuju porodice i da im pružimo bolju budućnost, rekao je Udovičić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

vanja-udovicic-zrenjanin3

Pozitivna iskustva iz projekta ministru su preneli dekan Tehničkog fakulteta Milan Popović i predstavnik kompanije „Levi9“ Jan Dolinaj, a pozitivne utiske izneo je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

– Ako smo u početku ovog projekta možda i bili skeptični u smislu da li će biti zainteresovanih, sada moram da izrazim oduševljenje što je bilo više prijavljenih nego što je bilo raspoloživih mesta. Ukoliko se naši studenti i polaznici obuke dobro pokažu u firmama koje su zainteresovane za njihov rad i dobiju posao, ja se nadam da ćemo, u saradnji s Ministarstvom omladine i sporta raspisati novi konkurs, kako bismo primili i ostale naše sugrađane koji su zainteresovani za ovaj vid edukacije i obuke, rekao je Janjić.

vanja-udovicic-zrenjanin1

Nakon obilaska fakulteta i više škole, Udovičić se u Plavom salonu gradske kuće sastao sa lokalnim funkcionerima i razgovarao o temama iz oblasti sporta, među kojima o izgradnji trim staze i paraolimpijskog centra u Zrenjaninu. On je istakao da je Zrenjanin jedan od gradova sa najvećom inicijativom u izgradnji sportske infrastrukture.

– Drago mi je da je došlo do spoznaje da kroz izgradnju sportske infrastrukture grad može i da profitira, da poveća prihod u budžetu, poveća turističku ponudu i na taj način privuče što veći broj ljudi. Kroz saradnju sa Kancelarijom za mlade grada Zrenjanina učestvovali smo u zaštiti životne sredine i sakupljanju guma čijom reciklažom su prikupljana sredstva za izgradnju trim staze u vašem gradu. Kada je u pitanju nacionalni trening centar za paraolimpijce i osobe sa invaliditetom koji će Zrenjanin izgraditi, jako je bitno to što će naši paraolimpijci dobiti centar u kom će moći da se pripremaju i da dovode svoje kolege i suparnike iz drugih zemalja Evrope i sveta. Mislim da na taj način šaljemo jasnu sliku koliko vodimo računa o sportistima i mladima i koliko smo spremni da decentralizujemo sport, poručio je na kraju svoje posete ministar omladine i sporta.

vanja-udovici

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh