I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ministar privrede zadovoljan uslovima za ulaganje u Zrenjaninu

Ministar privrede u Vladi Srbije Željko Sertić posetio je danas sa saradnicima gradsku kuću u Zrenjaninu gde je sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem razgovarao o ekonomskoj politici i privrednom razvoju naše sredine.

Sertić je pohvalio infrastrukturu koje je Zrenjanin stvorio za dolazak stranih i domaćih investitora kao prvi preduslov za zapošljavanje većeg broja nezaposlenih lica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Danas smo detektovali da Grad Zrenjanin ima veoma dobro razrađen sistem vezan za ekonomske aktivnosti – dobro uređene i komunalno opremljene industrijske zone, da unutar gradonačelnikovog tima imate ljude koji su spremni da 24 sata budu na raspolaganju investitorima, a ono što me je zaista obradovalo jeste podatak da postoji jedan objekat u vidu kancelarija koje investitori mogu da koriste do momenta useljenja u svoje prostorije, rekao je Sertić.

I Taxi Zrenjanin

On je rekao da će u narednim mesecima sa lokalnim samoupravama biti organizovani zajednički timovi, kontakti će biti učestaliji, a biće i zajedničkih nastupa na sajmovima u inostranstvu kako bi se efikasnije realizovale investicije i proces zapošljavanja. Jedan od krajnjih ciljeva saradnje sa investitorima jeste zapošljavanje, i plate koje ne bi zadovoljavale samo osnovne potrebe zaposlenih već bi im omogućile da dostignu viši nivo potrošačkog društva u Srbiji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da prezentujem potencijale Zrenjanina i industrijske zone, da se posavetujem sa ministrom i čujem u kom pravcu država razmišlja. Na zajedničkom smo zadatku da smanjimo nezaposlenost, da zaposlimo Zrenjanince, privučemo i domaće i strane investitore, da napravimo što više olakšica kako bi ti ljudi došli i uložili svoj novac. Siguran sam da ćemo u 2015. napraviti veliki iskorak i da će se mnogo Zrenjaninaca zaposliti, rekao je Janjić nakon sastanka.

Ministar Sertić obišao je i pogone kompanije „Fulgar“ u industrijskoj zoni „Severozapad Elemir“. Njega je dočekao direktor te italijanske kompanije Karlo Adolfo Perosi koji je govorio o iskustvima sa lokalnom samoupravom i ministra upoznao sa poslovanjem u Zrenjaninu od 2008. godine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh