I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ministar omladine i sporta uručio 11 stipendija u Zrenjaninu

Ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente, Vanja Udovičić uručio je danas u Zrenjaninu Ugovore o stipendiranju 11 mladih studenata.

– Očekujemo od mladih da budu bolji da bi sama Srbija bila bolja. Zadatak Vlade Srbije jeste da obezbedi novčana sredstva i stimulans za sve uspešne građane, ali mnogo važnija stvar je da se obezbede radna mesta za sve te mlade osobe. Da mladi ne odlaze iz svojih gradova, da svoju diplomu ne gledaju kao „kartu u jednom smeru“, da ne doživljavaju svoje znanje kao ulaznicu u inostranstvo već da tu istu diplomu posmatraju kao bolje sutra Srbije, rekao je stipendistima ministar Udovičić.

FondZaTalente_svi
Stipendije su dobili Radovan Adamov, Dragan Blanuša, Aleksandar Vujičić, Miroslav Gaborov, Katarina Zorić, Aleksandar Kiselički, Ivan Lukić, Marija Marko, Rade Milović, Jasmina Pavlović i Milan Stajić.

vanja-udovicicFond za mlade talente osnovala je Vlada Republike Srbije u želji da podrži najuspešnije studente, koji su svojim radom, upornošću i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate. Osnovni cilj Fonda jeste stipendiranje studenata i nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute izuzetne rezultate na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Od 2008. godine do danas, Fond je nagradio i stipendirao više od 12.300 studenata i učenika srednjih škola i za te namene je utrošio preko 3,3 milijardi dinara. Osim konkretne finansijske podrške, Fond nastoji da stipendistima pruži i posrednu podršku kroz saradnju sa kompanijama, kako bi omogućili stipendistima da steknu prva radna iskustva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Fordomanija
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh