I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Ministar odbrane: U Zrenjanin se vraća 250 vojnika

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas zrenjaninsku kasarnu „Svetozar Toza Marković“ i upoznao se sa stanjem objekta u koji bi u narednim mesecima trebalo da se vrati 250 vojnika.

Ova kasarna je iz Master plana vraćena na raspolaganje Komandi za razvoj banatske brigade.

vojska
– Mogu slobodno da kažem da je Zrenjanin danas dobio još jednu fabriku. Sređivanje i zaposedanje kasarne i povratak vojske Srbije, za Zrenjanin predstavlja dodatnih 250 radnih mesta. U narednom periodu popunićemo formacijski sastav i iz civilnog dela i od profesionalnih vojnika. Oseća se ljubav građana prema vojsci i da smo ovde jako dobrodošli. Vojska je izdvojila sredstva da naši pripadnici budu u adekvatnim uslovima, rekao je ministar Gašić.

Ministar je obišao najvažnije objekte u kojima će boraviti pripadnici vojske i saglasio se sa činjenicom da će biti neophodno dosta sredstava kako bi se sve privelo nameni.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

– Meni je jako žao, i pod tim utiskom sam sada pred vama, što je zrenjaninska kasarna 2006. godine bila kompletno sređena, renovirana i onda je neko doneo odluku da se ona napusti. Koliko se nedomaćinski odnosilo prema državnoj i vojnoj imovini možete da vidite po činjenici da je velika količina mazuta ostala u tankovima, i koju sada ne možemo da izvadimo i da pustimo energanu u rad. To je ogromna šteta koja je vojsci srbije napravljena tada, a evo i sada jer moramo da izdvajamo dodatna sedstva da se sve to dovede u funkciju, rekao je Gašić.

gasic

vojska-srbije1

gasic1

Ministar je u razgovoru sa predstavnicima vlasti u Zrenjaninu istakao da će u narednih mesec i po dana biti asfaltirana travnata pista Aerodroma Ečka, kao i da će zgrada Doma Vojske u ulici Narodne omladine uskoro biti sređena kako bi je Grad zrenjanin dobio na korišćenje. Razgovarano je i o nekoliko parcela u vlasništvu Vojske Srbije za koje lokalna samouprava ima investicione planove.

– Meni je zadovoljstvo što smo posle više decenija imali priliku da ugostimo ministra odbrane u našem gradu, a naročito mi je drago što je vojska posle 2006. godine vraćena u grad. Dobili smo danas jedan novi „pogon“, jednu novu „fabriku“ i mislim da je to na zadovoljstvo svih Zrenjaninaca. Na osnovu današnjeg razgovora mogu da kažem da će vrlo brzo biti realizovano sve što smo izneli u vidu naših želja u odnosu na vojsku, ali i očekivanja Ministarstva odbrane koje imaju od nas, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Foto :  I love Zrenjanin, zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh