I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Ministar odbrane: U Zrenjanin se vraća 250 vojnika

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas zrenjaninsku kasarnu „Svetozar Toza Marković“ i upoznao se sa stanjem objekta u koji bi u narednim mesecima trebalo da se vrati 250 vojnika.

Ova kasarna je iz Master plana vraćena na raspolaganje Komandi za razvoj banatske brigade.

vojska
– Mogu slobodno da kažem da je Zrenjanin danas dobio još jednu fabriku. Sređivanje i zaposedanje kasarne i povratak vojske Srbije, za Zrenjanin predstavlja dodatnih 250 radnih mesta. U narednom periodu popunićemo formacijski sastav i iz civilnog dela i od profesionalnih vojnika. Oseća se ljubav građana prema vojsci i da smo ovde jako dobrodošli. Vojska je izdvojila sredstva da naši pripadnici budu u adekvatnim uslovima, rekao je ministar Gašić.

Ministar je obišao najvažnije objekte u kojima će boraviti pripadnici vojske i saglasio se sa činjenicom da će biti neophodno dosta sredstava kako bi se sve privelo nameni.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Meni je jako žao, i pod tim utiskom sam sada pred vama, što je zrenjaninska kasarna 2006. godine bila kompletno sređena, renovirana i onda je neko doneo odluku da se ona napusti. Koliko se nedomaćinski odnosilo prema državnoj i vojnoj imovini možete da vidite po činjenici da je velika količina mazuta ostala u tankovima, i koju sada ne možemo da izvadimo i da pustimo energanu u rad. To je ogromna šteta koja je vojsci srbije napravljena tada, a evo i sada jer moramo da izdvajamo dodatna sedstva da se sve to dovede u funkciju, rekao je Gašić.

gasic

vojska-srbije1

gasic1

Ministar je u razgovoru sa predstavnicima vlasti u Zrenjaninu istakao da će u narednih mesec i po dana biti asfaltirana travnata pista Aerodroma Ečka, kao i da će zgrada Doma Vojske u ulici Narodne omladine uskoro biti sređena kako bi je Grad zrenjanin dobio na korišćenje. Razgovarano je i o nekoliko parcela u vlasništvu Vojske Srbije za koje lokalna samouprava ima investicione planove.

– Meni je zadovoljstvo što smo posle više decenija imali priliku da ugostimo ministra odbrane u našem gradu, a naročito mi je drago što je vojska posle 2006. godine vraćena u grad. Dobili smo danas jedan novi „pogon“, jednu novu „fabriku“ i mislim da je to na zadovoljstvo svih Zrenjaninaca. Na osnovu današnjeg razgovora mogu da kažem da će vrlo brzo biti realizovano sve što smo izneli u vidu naših želja u odnosu na vojsku, ali i očekivanja Ministarstva odbrane koje imaju od nas, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Foto :  I love Zrenjanin, zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh