I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ministar kulture Vladan Vukosavljević pohvalio projekte zrenjaninskih ustanova

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević posetio je danas Zrenjanin i tom prilikom obišao nekoliko ustanova kulture.

U Zavodu za zaštitu spomenika kulture ministar se upoznao sa dosada urađenim rekonstrukcijama. Zavod je u protekle dve i po godine praktično bio „podstanar“ u prostorijama GNB „Žarko Zrenjanin“.

U prve dve faze radova u kojima je obnovljena  fasada zgrade kao i  unutrašnje prostorije  uložen je 21 milion dinara, a ukupno sa opremom i izdavačkom delatnošću 24 miliona dinara.  Za predstojeću treću fazu za koju postoji kompletna dokumentacija, a tiče se krova, balkona, enterijera i dvorišnog dela sa fontanom potrebno je još 12 miliona. Za ta sredstva takođe će se konkurisati kod republičkog ministarstva ali i pokrajinskog sekretarijata – kaže Milan Kovačević direktor Zavoda.

 

Fordomanija

– Zrenjanin je prošle godine  konkursom “Gradovi u fokusu”, a na osnovu dobrih projekata, dobio 24 miliona dinara i očekujem da će ta pomoć za projekte dati vrlo brzo vidljive i jasne rezultate.  Zrenjanin, grad sa bogatom kulturnom tradicijom i značajnim ustanovama  u oblasti kulture gde rade vrlo posvećeni i stručni ljudi podržaćemo na svaki način  u granicama naših mogućnosti  – rekao je ministar Vukosavljević, napominjući da je zadovoljan kako funkcioniše saradnja sa lokalnom samoupravom i ustanovama kulture.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ovo je prilika  da se pohvalimo koliko grad Zrenjanin izdvaja za funkcionisanje ustanova kulture i kulturu uopšte, a to je 8,43 procenta od ukupnog budžeta. Mislim da malo koji grad u Srbji može time da se pohvali. Naravno, uvek može bolje, uvek može više, i zato smo za 2017. godinu spremili nekoliko kvalitetnih projekata sa kojima ćemo konkurisati kako u Ministarstvu, tako i u Pokrajini, a radimo i nekoliko zajedničkih projekata u okviru prekogranične saradnje sa našim partnerima iz Rumunije i Mađarske. Vrlo brzo, početkom građevinske sezone, krećemo sa realizacijiom projekta “Gradovi u fokusu”, za koje smo sredstva dobili od Ministarstva kulture, i siguran sam da će Zrenjaninci videti, kao što mogu da vide na zgradi Zavoda, efekte naših zajedničkih projekata – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Sredstva dobijena u okviru konkursa „Gradovi u fokusu” zrenjaninski Narodni muzej iskoristiće za rekonstrukciju atrijuma, dok je deo sredstava namenjen za sanaciju i adaptaciju zgrade Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“

 

 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh