I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Mini šetališta za kućne ljubimce u Zrenjaninu

Skupština Zrenjanina nedavno je donela odluku kojom su četiri lokacije u gradu predviđene za izgradnju mini šetališta za kućne ljubimce.

Na ovim prostorima, vlasnici pasa moći će da prošetaju svoje ljubimce i doprinesu njihovoj socijaliziji kroz igru sa ostalim psima.

mini_setalista

Predviđeni izgled mini šetališta

– Skupština je donela Odluku o postavljanju šetališta, ali je njenom nalizom utvrđeno da su neke lokacije neadekvatne. Stoga se pristupilo proceduri za njenu izmenu. Završena je javna rasprava i izmene odluke naći će se pred odbornicima Skupštine grada 20. decembra. Po usvajanju ovih izmena, JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada“, svojim programom, predvideće delove grada u kojima se mogu izgraditi „mini šetališta“, istakao je u razgovoru za portal I love Zrenjanin načelnik Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko – nadzornih poslova i vanrednih situacija, Igor Virijević.

PerSu marketi

Prema njegovim rečima, izmenom odluke biće određena i preduzeća koja će brinuti o šetalištima – JKP „Čistoća i zelenilo“ vodiće računa o higijeni, dok će za opremu prostora biti zadužena „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U parkovima za kućne ljubimce predviđen je boravak pasa svih rasa i veličina. Sva šetališta biće ograđena i i u njima će vidljivo biti istaknuta pravila ponašanja. Kako ne bi dolazilo do incidenata, vlasnici pasa moraju pripremiti svoje ljubimce na boravak i igru u zajedničkom prostoru.

Ujedno, posetioci će morati da održavaju čistoću šetališta.

– Grad će obezbediti kante i najlon-kesice predviđene za odlaganje izmeta. Vlasnicima će ostati samo da izmet pokupe u kesicu i odlože ga kantu, dodao je naš sagovornik.

Parkovi za kućne ljubimce u našem gradu već postoje. U funkciji je šetalište u Parku Mladosti kod motela „Šumice“ koje održavaju članovi Kinološkog društva Zrenjanin. Šetalište kod parka u blizini železničke stanice je izgrađeno, a očekuje se njegovo adekvatno opremanje. 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh