I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Milica Knežević na rehabilitaciji u Americi: Napredujem svaki dan

Dvadesetjednogodišnja Milica Knežević, devojka koja poslednjih pet godina vodi borbu protiv kvadriplegije, trenutno se nalazi na terapiji u jednom od najboljih rehabilitacionih centara u Americi.

Milica kaže da svakodnevno napreduje što je ispunjava pozitivnom energijom i odlučnošću da postigne svoj cilj.

milica-knezevic

U razgovoru preko društvenih mreža na kojima je svakodnevno aktivna, ova hrabra devojka podelila je sa portalom I love Zrenjanin iskustvo kroz koje je prošla u prethodnih mesec dana, koliko traje njen boravak u centru „Project walk Orlando“.

PerSu marketi

– Centar je jako lepo uređen i ispunjen motivacionim fotografijama i porukama, tako da svi koji smo u programu rehabilitacije, od samog ulaska dobijamo još jaču želju i volju za radom. Stručni i obučeni treneri ulivaju nam apsolutno poverenje da smo sa njima sigurni, i oni su ti koji nas motivišu da pomerimo sopstvene granice. Mnogi me pitaju kakav je oporavak i mislim da je najbolje objašnjenje to što sam po dolasku ovamo samo želela da sve bude onako kako sam zamišljala, a sada mogu reći da su moja očekivanja prevaziđena u najpozitivnijem smislu, kaže Milica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

milica-knezevic1
O povratku u Srbiju trenutno ne razmišlja, i cilj joj je da u vrsnom rehabilitacionom centru ostane što duže.

– Cilj mi je da ovde ostanem što duže, da radim na sebi i još više napredujem. Nažalost, koliko će to trajati – zavisi od novca, objašnjava Milica.

Prvo iskustvo sa kojim se susrela po odlasku u Orlando bila je izuzetna pristupačnost za osobe koje koriste invalidska kolica.

– Neverovatan je osećaj da mogu sama da uđem i šetam gde god poželim a da pritom ne mora niko da bude uz mene kako bi me penjao na stepenice ili prenosio preko rupa.

Ono što je uticalo da Milica postane još jača i upornija jesu rezultati nakon svake terapije, i činjenica da samu sebe iznenadi novim mogućnostima koje uspe da uradi.

– Definitivno je najveća motivacija kada uradim bilo koju stvar koju nisam mogla za gotovo pet godina. Bukvalno svakog dana uradim nešto novo, nešto bolje nego ranije ili osetim da sam ojačala, kaže Milica i navodi da je na dan davanja intervjua uradila jednu od stvari koju pre dvadesetak dana nije mogla ni da zamisli.

Podelila je video ovog uspeha sa nama.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh