I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Iza slavnog brenda „Mihano Momosa“ stoji Zrenjaninac Mihailo Anušić

Mihano Momosa nastavlja svoju priču o zanosnim princezama i uvodi nas u jos jednu bajku sa novim modnim obrtima. U svojoj novoj kolekciji RARE ostaje dosledan svom prepoznatljivom dizajnu čarobnih ženstvenih haljina visoke elegancije, neprestano preplićući krojeve nenametljive klasike i nemirnog lepršavog šarma.

Mihano Momosa 2013 07

Zrenjaninac Mihailo Anušić (28)  je slučajno ušao u svet mode pre ti godine i napravio vrtoglav uspeh. Posle nastupa na Fashion Week – u 2011. godine za kratko vreme je prešao put od anonimnog momka do poznatog modnog kreatora. Njegov brend „Mihano Momosa“ postao je prestiž među srpskom ženskom elitom, a njegova nova kolekcija „Rare“, koju je predstavio u nedelju na Fashion Week – u u Beogradu, izazvala je oduševljenje u publici. Ocena medija je da „Mihano Momosa“ ima svetlu budućnost i van granica Srbije.

Mihano Momosa 2013 08

PerSu marketi

Kolekciju „Rare“ krase prefinjene manžetne i savršeno ukrojene kragne, nestašne resice, prozirna čipka posuta svetlucavim pahuljama, dezen romantičnog božura koji se preliva od prljavo roze do biserno bele i neodiljive baršunaste ruže. Zajedno čine magičnu ariju o večnoj ljubavi. Finese materijala u ovoj kolekciji nežno se poigravaju u svojoj raznovrsnosti pod dodirom i pogledom.

Od nestvarno glatke i nežne svile, sofisticirane čipke, mekanog tila, gracioznog tafta i penastih tkanina utkanim puf ružama, možete u nedogled birati u koju princezu želite da se pretvorite.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Mihano Momosa 2013 02

 Šta je inspiracija za kolekciju „Rare“?

– Inspiraciju uvek crpim iz ljubavi, iz svakodnevnih životnih emocija koje se kriju u meni ili koje otkrijem u drugima. Naravno, nekad se desi da mi u nekom naizgled beznačajnom trenutku, samo sine ideja za novi dizajn.

Mihano Momosa 2013 05

Ostao si dosledan svom stilu…

– Ostajem dosledan svojim pastelnim nijansama, kao što su puderasta svetlo ljubičasta, bež i i bela. U duhu ženstvenosti koju promovišem, fokus sam i ovaj put zadržao na haljinama. Volim da koristim penaste materijale, kao i prozirno svetlucave haljine koje savrseno prate liniiju tela, cipku, svilu, til…

Kako se javila ideja da uđeš u svet mode?

– Ne sećam se svog početka u modnom svetu, jer mi je nekako oduvek bila poznata i bliska. Ali početak stvaranja svog imena u svetu mode bio je uzbudljiv i neizvestan. Najteži deo je ostati svoj, od inicijalne ideje pa sve do piste, s obzirom da ima raznih prepreka zbog kojih se lako može izgubiti početna vizija i otići u sasvim drugom smeru. Meni je bitno da ostanem svoj, od početka do kraja, dosledan ideji koja je okidač za sve ostale inspiracije. Kao i uvek, za uspeh treba puno rada, discipline, vere, čiste duše i …malo sreće.

Mihano Momosa 2013 06

Za relativno kratko vreme si napravio brend Mihano Momosa?

– Glavni segment uspeha mog brenda je povratak ženstvenosti na modnu scenu.

Mihano Momosa 2013 03

Da li je teško napraviti brend, održati ga i prodati?

– Svakako da ustaljenost brenda na tržištu zahteva veliki rad. ako i u mom slučaju to je došlo kao rezultat upornosti, posvećenosti i ljubavi prema dizajnu.

Možeš li se setiti prve kreacije?

– Moja najbolja drugarica želela je da joj dizajniram haljinu za sestrino venčanje. Ideja je bila da napravim haljinu od perja, a kako smo imali poteškoća sa nabavkom materijala, izradu haljine pratilo je mnoštvo anegdota. I pored toga nisam odustao od svoje prvobitne zamisli, a rezultat zalaganja bila je haljina o kojoj su svi pričali.

Da li ste očekivali uspeh i kako ste reagovali na njega?

– Za mene je najbitnije da radim ono što volim i to je moj najveći uspeh.

Koji su tvoji sledeći planovi?

– Nadam se da ću nastaviti sa svojim kreativnim razvojem i da će se to odraziti i na moj budući dizajnerski pečat.

Šta radis u slobodno vreme?

– Slobodno vreme provodim sa porodicom i prijateljima. Posebno uživam u šetnjama sa svojim psom Zevsom.

Da li nalaziš vremena da dođeš do Zrenjanina?

– Često dođem do Zrenjanina, ali ugalavnom zbog obaveza ostanem samo na dan dva. Leti često umem da provedem više dana i da uživam sa prijateljima – rekao je Mihailo Anušić na kraju razgovora za Ilovezrenjanin.

KAKO JE MIHAILO POSTAO MIHANO

Mihailo Anušić sa jednom od svojih kreacija (Foto:wannabemagazine.com)

Mihailo Anušić sa jednom od svojih kreacija (Foto:wannabemagazine.com)

 

Mihailo Anušić je rodjen 7.12.1985. godine u Zrenjaninu. Završio je Osnovnu školu „2. oktobar“ i Zrenjanisku gimanziju. Kao mlađi je jako voleo tenis. Trenirao je  u TK Galeb. Na studije FTN u Novom Sadu je otišao 2004. godine. U početku nije imao nikakvih dodira sa modom. Slučajno je počeo da se bavi poslom stiliste i to je bio prvi korak, koji ga je približio modi.

Mihailo je svoje talente i kreativnost najpre usavršavao radeći kao stilista, a zatim je odlučio da svoje umeće usmeri u stvaranje dizajnerskog pečata na modnoj sceni. Svoju viziju savršenog odnosa lepršavosti i izazova prikazao je svojom prvom revijom na 30. Fashion Week – u pod nazivom „Olivera“.

Ambicija mladog dizajnera jeste da Mihano Momosa postane prepoznatljiv simbol unikatnih haljina satkanih od najfinijih materijala besprekorne izrade. Ovaj tek rođeni brend sada i ubuduće biće inspirisan ljubavlju, jer ovaj mladi dizajner tvrdi da je to jedini resurs koji ga pokreće.

Modne kreacije ovog brenda oduševljavaju pripadnice lepšeg pola slojevitošću penastih materijala, virtuoznom upotrebom romantične čipke, smelosti u idejnim rešenjima kroja…

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh