I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Mihajlovčani bogatim programom proslavili dan sela

Raznovrsnim kulturno-umetničkim priredbama, zanimljivim izložbama, takmičenjima i sportskim nadmetanjima, meštani Mesne zajednice Mihajlovo proslavili su ovog vikenda Dan svog naselja.

mihajlovo

U petak, 23. septembra, prvog dana proslave organizovano je tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Ljubitelji ovog ukusnog jela imali su veoma težak zadatak – da od ukupno 25 specijaliteta izaberu one najbolje i najukusnije. Prema oceni stručnog žirija, prvo mesto je osvojio Mihalj Siveri iz Mužlje, drugi je bio Dragan Lukić iz Zrenjanina, dok je treće mesto pripalo takmičarima iz Kaća.

U subotu, 24. septembra, održana je svečana sednica Saveta Mesne zajednice, na kojoj se predsednik Saveta Erne Tot osvrnuo na postignute rezultate na teritoriji njihovog naselja. Obraćajući se prisutnima, on je izrazio nadu da će otvaranjem novoizgrađene fiskulturne sale koje se očekuje u roku od mesec dana, biti ostvaren dugogodišnji san Mihajlovčana. Sednicu su svojim prisustvom upriličili Elvira Kovač, narodna poslanica SVM u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zamenik i pomoćnik gradonačelika Saša Santovac i Duško Radišić, predstavnici javno-komunalih preduzeća, kao i gosti iz okolnih naselja.

PerSu marketi

mihajlovo2

U poslepodnevnim časovima je otvorena izložba sitnih domaćih životinja, održano je takmičenje u gađanju glinenih golubova i priređen je bogat kulturno-umetnički program u sali KUD-a „Jožef Atila“, u kojoj su folklornim pesmama, plesom i recitacijama nastupili učenici tamošnje Osnovne škole, Ištvan Flaman na citri i članovi kulturno-umetničkih društava iz Jankovog Mosta, Zrenjanina, Mužlje i Mihajlova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

mihajlovo3

mihajlovo1

Trodnevna manifestacija je završena svečanom misom u Katoličkoj crkvi i prvenstvenom fudbalskom utakmicom između fudbalera domaće ekipe MSK i gostujućeg kluba iz Melenaca. Tokom ovogodišnje proslave meštani i gosti svih uzrasta mogli su da uživaju u pesmama Norberta Kovača, kao i u nastupima muzičkih grupa „Apsolutno romantično“ i „Kolorado“.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh