I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Meštani sela Ečka grade novo igralište za najmlađe

Pored dečijeg igrališta koje Ečka ima u centru sela, meštani su nedavno otpočeli uređenje još jedne površine namenjene najmlađima.

decije-igraliste-ecka

Inicijativu su pokrenuli predsednik Udruženja građana  „Ečka -1439“ Ervin Gazdag i jedan od mladih roditelja, Vladimir Nadaški, a potrebu su iskazala upravo deca.

– Intuitivno, deca iz „radničkog“ dela naselja u selu, na uglu Beogradske i Vojvođanske ulice, počela su poslednjih godinu da se igraju u hladu drvoreda Platana i Sibirskog bresta. Radnički deo sela, koji se graniči sa Titelskom ulicom i beogradskim putem, broji najveći broj mališana, kojima je jedino igralište u centru Ečke, prilično daleko. Uz decu, na tom prostoru počeli su da se okupljaju i roditelji i iz tog druženja potekla je ideja Vladimira Nadaškog da pokuša da napravi igralište za decu. Meni je ideju za istu akciju dao trogodišnji unuk Ivan koji je izrazio želju da mu napravim klackalicu, međutim njegovim odlaskom kući u Zrenjanin i ja sam stao sa poslom. Shvativši da će klackalicu koristiti samo vikendom, hteo sam je ponuditi i drugoj deci. I tako smo se iz različitih pobuda, Vladimir i ja našli sa istom idejom na istom mestu 26. maja, na prostoru sadašnjeg igrališta. Brzo smo se dogovorili i već sutradan upriličili razgovor sa roditeljima mališana, kaže Gazdag.

I Taxi Zrenjanin

Veliki broj mladih roditelja odazvao se ovoj akciji i realizacija je otpočela poslednjeg dana maja. U prvih deset dana postavljene su dve klackalice i jedna ljuljaška, izravnato je zemljište, iznevelisan kanal, postavljeni su betonski sto i klupa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za naredni period dogovorena je izrada još jedne ljuljaške, penjalice, kutka sa peskom, terena za mali fudbal i basket, tobogana. Biće postavljene korpe za otpatke i ograda oko igrališta.

igraliste-ecka

– Donatori za izradu igrališta su stanovnici tog dela naselja. Sve što je do sada postavljeno doneli su roditelji iz svojih dvorišta, a dobili smo i male golove za fudbal i jedan koš za basket. Svakim danom sve više meštana se aktivno priključuje akciji. Neki donacijom u vidu materjala, neki novcem, mnogi majstorskim zlatnim rukama i sve to daje nadu da će uz postojeću volju i elan odraslih, naši mališani dobiti lep kutak za igru i druženje, kaže Ervin Gazdag.

U dogovoru sa predsednikom Saveta mesne zajednice, Direkciji za izgradnju i uređenje grada biće upućen zahtev za korišćenje te javne površine u namenu dečijeg igrališta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh