I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ovako izgleda Medison posle završene rekonstrukcije (VIDEO)

Završena je rekonstrukcija „Medisona“, koja je realizovana kroz IPA projekat. 

U najstarijoj namenskoj sportskoj hali u Srbiji, zrenjaninskom “Medisonu”, danas je obeležen završetak prve faze rekonstrukcije tog objekta, projekat finansiran je u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija i nazvan “Hall of Banat Fairs”. Sredstva u ukupnom iznosu od 447.966 evra obezbeđena su od strane Evropke unije (387.071 EUR), Grada Zrenjanina – nosioca projekta i partnera, Privredne komora industrije i poljoprivrede u Temišvaru.

U okviru rekonstrukcije u potpunosti je obnovljen i proširen parket, s adaptacijom u tri sportska terena i mogućnosti da halu istovremeno koristi i do pet sportskih ekipa i klubova, modernizovan je i adaptiran sanitarni čvor, uz ostvarivanje potpune pristupačnosti za sve osobe, i rekonstruisane su elektroinstalacije. Objekat će u narednom periodu biti opremljen odgovarajućim mobilijarom za održavanje sajmova i teleskopskim tribinama, za organizovanje sportskih događaja.

PerSu marketi

POVRŠINA 2.630 kvadrata

Medison sada ima površinu od 2.630 kvadrata po parketom, što maksimalno povećava trenažne kapacitete, a hala će se koristiti i za održavanje različitih sajamskih manifestacija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Rekostruisani objekat je danas svečano otvoren uz prisustvo gradonačelnika Čedomira Janjića, zamenika gradonačelnika Saše Santovca, predsednika Sportskog saveza grada Zrenjanina Rajka Petrovića, generalnog sekretara SSGZ Sime Salapure, direktora Javne ustanove Sportski objekti Bojana Mijatova, osvajača dve olimpijske medalje Momira Rnića

– Drago mi je što smo došli do kraja ovog projekta i zahvaljujem se timu koji ga je realizovao. Ovo sada nije samo sportski objekat, već multifunkcionalna sala u kojoj će se održavati tradicionalni sajam “INOKOP”, i gde će biti mogućnosti za više rada jer imamo mnogo više korisnog prostora – rekao je u današnjem obraćanju brojnim predstavnicima medija gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Renoviranje će biti nastavljeno

On je najavio i da će Grad Zrenjanin, u saradnji sa Javnom ustanovom “Sportski objekti”, nastaviti da renovira halu.

– Prvo što će biti urađeno u nastavku rekonstrukcije je obnova enterijera objekta, a želimo da napravimo i nekoliko aneksa oko samog “Medisona”, da obezbedimo i “toplu vezu” sa novom halom i kada sve to uradimo ovo će zaista biti jedan sjajan sportski i sajamski objekat na koji će biti ponosni svi Zrenjaninci – istakao je Janjić.

Gradonačelnik je predstavio danas i tipski sajamski štand, čija je nabavka takođe realizovana u okviru projekta, i kakvih će biti ukupno 36, za potrebe održavanja sajmova i priredbi u hali “Medison”.


Trenažni proces u hali do sada je sprovodilo 11 klubova, sa oko 270 sportista, uz još oko 70 rekreativaca, a po rečima direktora Javne ustanove “Sportski objekti” Bojana Mijatova, uz adekvatnu organizaciju, taj će broj biti značajno veći. Stekle su se mogućnosti, kako je objasnio, i za uvođenje nekih novih sportova, poput badmintona i tenisa.

– Mi se konstantno trudimo da unapredimo funkcionalnost sportskih objekata o kojima brinemo. Svakako ćemo se potruditi da u ovom objektu bude omogućeno da se, pored treninga, ovde održavaju i utakmice. Hala je spremna za sportiste. Poručili smo i jednu mašinu, koja će održavati ovu veliku površinu parketa. Imamo teren za rukomet, odnosno futsal, imamo dva košarkaška terena, ucrtana su i tri odbojkaška terena, dva terena za badminton, odvojen je deo za stoni tenis i borilačke sportove – kaže direktor JU Sportski objekti, Bojan Mijatov.

Bojan Mijatov

Momir Rnić kaže da ga za „Medison“ vežu najlepše uspomene, kao igrača, a kasnije i kao rukometnog trenera.

– Ipak, ovaj „Medison“ ne može da se poredi sa onim starim „Medisonom“. Ovo zaista izgleda prelepo. Mislim da je grad Zrenjanin dobio pravi sportski objekat, gde će svi sportisti imati odlične uslove za treninge – istakao je Rnić.

 100 odsto parket

Pored brojnih zrenjaninskih sportista i sportskih radnika, današnjoj svečanosti prisustvovao je i Zoran Stojačić, nekadašnji košarkaš, sada arhitekta i jedan od inicijatora projekta izgradnje “Kristalne dvorane” i rekonstrukcije “Medisona”. On je podsetio na ideju koja je potekla od strane tadašnjeg Saveta za strateški razvoj grada, kada je, između više predloga, odlučeno da se “Medison” rekonstruiše upravo u ovakvoj formi.

– Pretvaranjem hale u takozvani “100 odsto parket” zaokružuje se celovita zamisao koja je koncipirana još 2006-2007. godine, kada je odlučeno da se gradi nova hala, na prostoru nekadašnjeg drugog pomoćnog terena Gradskog stadiona. Tada je zamišljeno i da stara i nova hala predstavljaju zajedničku urbanističko-arhitektonsku celinu, a posebno u funkcionalnom smislu, gde se omogućava većem broju ekipa da u istom terminu treniraju. Mislim da Zrenjanin ovim što je dobio prevazilazi okvire vojvođanskog, čak i srbijanskog sporta, u smislu potencijala i kapaciteta za rad i takmičenja – kazao je Stojačić.

Radove na rekonstrukciji hale “Medison” izvela su zrenjaninska preduzeća – projekat je uradio “SM-Inženjering”, a neposredne radove preduzeće “MV Invest”.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh