I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

„Mecaplast“ planira nova zapošljavanja u Zrenjaninu

Svetska auto kompanija „Mecaplast“ otvorila je 2011. godine predstavništvo u Zrenjaninu. U proizvodnom pogonu na Lazarevačkom drumu izrađuje se više od 30 različitih delova za „Fiat“ vozila, koji se kasnije šalju u Kragujevac, u predstavništvo te italijanske kompanije. Pogone Mecaplasta danas je sa saradnicima posetio gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak.

IMG_0149

„Automobilska industrija predstavlja veoma značajnu industrijsku granu i umnogome utiče na razvoj ovog regiona, pa i cele Srbije“, istakao je Bošnjak. On je dodao da je svaka investicija dobra za Zrenjanin, bez obzira da li se radi o otvaranju novih proizvodnih pogona, ili obnavljanju postojećih. „Svako investiranje otvara mogućnosti za zapošljavanje, što je u ovom momentu najznačajnije za naš grad“, dodao je  Bošnjak.

Kako saznajemo, investitor je u otvaranje ovog proizvodnog pogona uložio više od 10 miliona evra, do sada je zaposlio 194 radnika i ostvario profit od 25 milona evra.

I Taxi Zrenjanin

IMG_0165„Posebno mi je drago što smo u Zrenjaninu pronašli i odgovarajući stručni kadar, bez kojeg ne bismo mogli uspešno da poslujemo. Za dve nedelje započinjemo i novi projekat u okviru kojeg ćemo proizvoditi delove za kompaniju „Suzuki“. Uskoro će biti povećan i obim posla za kompaniju „Fiat“ jer ćemo raditi i delove za verziju njihovog automobila namenjenog za američko tržište. Sve to zahtevaće i dodatno zapošljavanje, pa očekujemo da do kraja godine povećamo broj radnika na 250″, rekao je za naš portal Doru Rosca, generalni direktor Meca Plasta u Zrenjaninu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ova kompanija planira dugoročno poslovanje u Zrenjaninu. U prilog tome govori i činjenica da je danas saopšteno da će pored postojeće proizvodnje ovde biti otvoren i Tehnički centar kompanije, što bi značajno proširilo njene kapacitete. „Imamo odličnu saradnju kako sa Vladom Republike Srbije, tako i sa gradom Zrenjaninom. Planiramo da u saradnji sa lokalnom samoupravom i Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ regrutujemo još više stručnih kadrova, u prvom redu inženjera iz oblasti mašinske i automobilske industrije i dizajna, koji će se nakon školovanja zaposliti u našem predstavništvu u Zrenjaninu“, istakao je Rosca. Gradonačelnik je pohvalio ovakvu poslovnu politiku rukovodioca Mecaplasta i istakao da će mladi nakon školovanja imati razlog da ostanu u Zrenjaninu.

IMG_0140

S obzirom da je poseta predstavništvu „Mecaplasta“ organizovana na 8. mart, Međunarodni dan žena, generalni direktor ove kompanije i gradonačelnik Zrenjanina su tokom obilaska pogona, svim radnicama čestitali praznik i uručili im crvene ruže kao znak pažnje.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh